Вижте снимки >>

Госпожа Макрон не изневери на стила си подбра подходящи за визитата тоалети. Тя пристигна с ярко червено палто, с което явно е искала да разпръсне положителна енергия, защото червеното е цветът на късмета в Китай. Брижит, която често предпочита къси поли, този път бе заложила на черен панталон с кожен ефект и черни боти Christian Louboutin, с които яркото палто контрастираше още повече. Горната дреха бе съчетана и с кожени ръкавици в същия цвят.

Друг тоалет, с който бе забелязана г-жа Макрон по време на срещата с китайския президент Си Цзинпин и съпругата му, бе решен изцяло в черно. Той се отличаваше с типичните за Брижит прави, високи якички, копчета, които придават на дрехата вид на шинел, но този път сакото бе дълго като кафтан. То бе съчетано с и със семпъл шал с фино райе.

На официалната церемония по посрещането първата дама на Франция бе с наситено синя рокля Луи Вуитон с дължина до коляното, висока права яка, вертикални копчета и колан с лъскава тока. Роклята бе аранжирана с любимите на госпожа Макрон джобове с ципчета и капачета. Тя бе с плътен черен чорапогащник и обувки на висок ток.

През втория ден Брижит продължи да се придържа към класическия си френски стил и бе избрала бяло палто, което силно напомняше на любимото сако на г-жа Макрон, което тя притежава в няколко различни цвята, с копчета от двете страни, които пък бяха съчетани със златистите връзки на черните ѝ ботуши. Кожените ръкавици отново бяха част от тоалета, но този път в черно. Тя бе добавила и бял шал.

Въпреки 24-те години възрастова разлика между партньорите в семейството, Макрон се държаха като влюбена двойка и отново се движиха плътно един до друг хванати за ръце или под ръка.

Макрон, който е привърженик на меката дипломация и на символиката, подари на китайския си колега Си Цзинпин 8-годишен кафяв кон от президентския кавалерийски корпус на име Везувий. Изборът на подарък е "безпрецедентен дипломатически жест", каза Елисейският дворец и заяви, че по време на последната му визита в Париж през 2014 г. Си е бил силно впечатлен от 104-мата ездачи. Подаръкът е и в отговор на китайската "дипломация на пандите" - първата дама Брижит Макрон стана кръстница на китайска панда, подарена от Пекин на зоопарк край Париж.

През втория ден от посещението си Еманюел и Брижит разгледаха Забранения град в Пекин днес. Двамата обиколиха бившия императорски дворец в сърцето на столицата, където френският президент ще се срещне официално следобед с китайския си колега Си Цзинпин.