Ламбо отрязaл Койна на втория кръг от кандидат-студентските изпити в театралната академия. Години по-късно Данаилов ѝ казва: "Аз теб как съм те изтървал?!" Това разказа актрисата пред bTV.

Вижте снимки на Койна >>

След това Русева е обзета от спортна злоба и се подготвя перфектно за следващата година. Тя сподели, че баща ѝ е бил треньор по плуване и е тренирала много спортове, което ѝ е помогнало. Крикор Азарян я приема в класа си.

Като дете тя е прекарвала летата си в село, което много прилича на селото от сериала "Скъпи наследници" – ваканциите си е прекарвала в с. Остра могила, на 20 км от Стара Загора. Научила се от баба си, на която е кръстена, да сади и да се грижи за домашни животни.

Баба ѝ от Стара могила е била против да става актриса, казвала е „актьор къща не храни” и „не се занимавай с глупости”. Другата рода – аристократи от Стара Загора, била на друго мнение за актьорството.

Твърди, че животът я е научил и да бие шамари, и да ги понася. "Много колеги са отнесли от мен шамари. Най-много шамари е отнесъл Асен Блатечки на сцената, след това Мишо Билалов на малкия екран и Ангелина Славова в театъра редовно отнася по един шамар", разказва Койна.

Русева сподели, че от от 3 години е веган. Започва, за да види дали може да издържи на такъв начин на хранене.