В сряда вечерта Pavell & Venci Venc' представиха на живо новия си албум "Upgrade" в препълнения от журналисти, партньори, колеги, приятели и фенове столичен клуб City Stage. Дуетът изпълни почти всички песни от новия си албум, който включва общо 17 парчета, 12 от които неиздавани до момента. На сцената до Pavell & Venci Venc' застанаха Михаела Маринова в едноименната на албума песен "Upgrade", DARA в "Хотел 5 звезди", Любо Киров в "Не Бих Могъл" и братята Пламен и Иво в "Един Човек", "Ще те изям бе" и "Честно".

Да поздравят Pavell & Venci Venc' и да чуят новия им албум, събитието уважиха и Мария Илиева, Михаела Филева, Ники Кънчев, Стенли, Калин Вельов, 4Magic, Yoana, Ева Пармакова, Deep Zone Project, Дивна, Искрата, DJ Doncho и много други.

"Upgrade" е вторият студиен албум в дискографията на Pavell & Venci Venc", след дебютния им проект "SeTaaBrat" (2016). Той съдържа 17 песни и 5 скита (кратка форма, характерна за хип-хоп албумите) с гласа на Стойчо Керев, близък приятел и любим събеседник на артистите. Pavell & Venci Venc" са автори на музиката, аранжиментите и текстовете на всички 17 песни в "Upgrade" като работата по албума им отнема близо година. Пламен и Иво са съавтори на 8 от парчетата в проекта, докато Михаела Маринова е съавтор в текста на "Upgrade", a DARA участва в написването на лириката в "Хотел 5 звезди".

Публиката в клуба стана свидетел на още една премиера: видеото към най-новия сингъл на дуета озаглавен "Адрес" с участието на младата певица ALMA. Видеото е с изненадваща за българския шоубизнес почти театрална черно-бяла визия, негов режисьор е Кирил Киров-Кико, оператор е Андрей Андреев, а идеята за сценария е на Саня Армутлиева. По време на промоцията видеото се появи и в канала на "Вирджиния Рекърдс" в YouTube, както и в телевизионния ефир.

В "Upgrade" заедно с хип-хоп парчета като "Честно", "Един човек" и "Красиви дни", присъстват песни, изненадващо повлияни от реге музиката ("Suga Daddy") и фънк звученето ("Ръждиво злато") до "Някъде там", за която момчетата се шегуват, че е първата им кънтри балада. Текстовете в "Upgrade" варират от лирични, през закачливи и със забавна самоирония стихове до сурови, гневни рими.

Графичното оформление на албума е дело на Росен Дуков и е концептуално подчинено на другата голяма страст на Павел и Венци след музиката. И двамата са отдадени фенове на киберпънк жанра в литературата, филмите и видео игрите. Физическият носител на албума (CD) включва книжка от 32 страници с художествено обработени снимки на артистите и всички текстове на песните.

"Upgrade" е вече на пазара на CD & в дигитална версия от "Вирджиния Рекърдс"

В подкрепа на новия албум, дуетът тръгва на национално клубно турне.