16-годишният син на Килиън Мърфи, Арън, следва стъпките на баща си и ще се снима в първия си филм.

Второто дете на носителя на "Златен глобус" бе обявено заедно със звездата Джена Ортега като част от актьорския състав на предстоящия филм "Клара и слънцето" - филмова адаптация на едноименната книга на Казуо Ишигуро. Арън ще играе героя Рик, най-добрият приятел на героинята на Джена във филма. В проекта участва и Ейми Адамс.

Въпреки че това е дебютът на 16-годишното момче на големия екран, Арън не е чужд на сцената и е изпълнявал главната роля в "Хамнет" в дъблинския театър "Аби". Не е изненадващо, че момчето се е вдъхновило от таланта на баща си, който според Дейвид Бари "винаги е бил известен в училището си". Дейвид е ръководител на колежа "Presentation Brother's", средното училище, което Килиън е посещавал в Корк.

Бари разказа за HELLO!: "В преходната си година Килиън участваше в драматични модули и може би именно там се запали по сценичните изкуства. Талантът му беше известен в цялото училище, защото групата му изнасяше постановки по време на обедната почивка. Още от ученическите си години той много се интересуваше от театър. Може би започна да се занимава повече с актьорско майсторство, когато постъпи в колеж."

Иначе Арън е второто дете на Килиън и съпругата му Ивони. Семейството живее в Дъблин, след като се премести от Лондон през 2015 г.