Колегите на Килиън Мърфи, с които той си партнира в определяния като следващия блокбъстър филм "Опенхаймер", разказаха, че той буквално гладувал по време на снимките, за да може да изглежда достоверно в образа на физика Робърт Опенхаймер.

Британката актриса Емили Блънт, която влиза в ролята на негова екранна съпруга, разкри, че дневната му дажба храна се състояла в една-единствена ядка бадем. "Той имаше толкова грандиозна задача, заради която хапваше по един бадем всеки ден. Беше отслабнал много", сподели Блънт.

Самият Мърфи също потвърждава думите й. "Обичам да играя с тялото си, а Опенхаймер имаше много отчетлива физика и силует, които исках да изградя правилно. Трябваше да отслабна доста, защото той е бил много слаб, почти изтощен. Живеел е на мартини и цигари", разказва ирландецът. Той обаче е категоричен, че режимът му със сигурност не е бил здравословен, дори го определя като опасен и не би го препоръчал на никого.

Според Килиън фокусът на медиите и зрителите не трябва да бъде върху това колко килограма е отслабнал заради ролята, но твърди, че интензивните снимки са го накарали да не се притеснява за това колко и как се храни. "Бях изпълнен с някаква луда енергия и някак преминах границата за това по колко се храня. Бях толкова вглъбен в ролята, че имах хипер енергия, което е добре, защото героят ми е бил също такъв. Той никога не е ял", обяснява още Килиън.

Както за всеки свой филм и за "Опенхаймер" режисьорът Кристофър Нолан отделил близо половин година в подготовка, време, през което и актьорите могат напълно да се слеят с героите си и да ги опознаят.