Варненката Елизабет Кравец е тазгодишната носителка на най-престижната титла за красота у нас "Мис България". 17-годишното момиче получи короната от предшественичката си - миналогодишната победителка Александра Кръстева, на пищна церемония, която се състоя в киноцентър "Ню Бояна".

Преди да триумфира на конкурса, тя вече беше удостоена с друга титла - тази на "Мис Варна". Още тогава изборът й за победителка беше разкритикувано от недоволни потребители в социалните мрежи, според които Кравец не би трябвало да печели български конкурс за красота, тъй като е украинка.

Елизабет още тогава заяви, че вече десет години живее, избрала е да се развива в България и се чувства българка. Обясни, че баща й е наполовина украинец и наполовина евреин, а майка й е от български произход. Красавицата смята още, че нападките не са насочени лично към нея, а са породени от политическата ситуация.

Новата "Мис България" е многократна шампионка по спортни танци, спечелила множество медали от световни и европейски първенства. Тя иска да продължи образованието си у нас, като все още не е решила дали да се насочи към журналистиката или към модния дизайн.

Победителката Елизабет Кравец с подгласничките си

Снимка: Булфото

Подгласнички на Елизабет Кравец станаха Илияна Борисова, която е носителка на титлата "Мис Шумен" и "Мис Чирпан" Антония Ванчева, които се класираха съответно на второ и трето място.