България има нова кралица на красотата и нейното име е Сара Младенова. Оспорваната надпревара за най-престижната титла сред дамите у нас, провела се в "Резиденция Диневи", приключи късно вечерта в петък, а от нея като победителка си тръгна 17-годишната ученичка в гимназия "Йоан Екзарх Български" в град Шумен. Тя успя да пребори останалите шестнайсет претендентки, устремили се към короната, които бяха пристигнали в столицата от различни краища на страната ни. Само че както гласи регламентът, само една от тях можеше да заеме първото място.

Момичето, което в момента е в 11-и клас, е част от националния ни отбор по фехтовка и вече е шампион в спорта, в който се състезава. Казва, че планира в бъдеще да продължава да върви по пътя, който е избрала от осем години насам.

Вижте снимки >>

За разлика от предишните носителки на отличието за най-привлекателна жена у нас, които още с възкачването си на своеобразния трон предизвикаха редица дебати в интернет пространството заради подобренията във външния им вид, нейният е напълно естествен. Сара не крие, че в миналото е имало момент, в който се е замисляла дали да не се подложи на някоя от разпространените интервенции, но впоследствие е преценила да не го прави, стигайки до заключението, че няма нищо по-хубаво от онова, дадено ѝ от Бог и природата. За хубавата си визия благодари на своите родители и техния ген.

Сара Младенова

Снимка: bulFoto

В първото си интервю пред телевизионна камера, броени мигове след като на сцената обявиха нейното име, високата 180 см брюнетка сподели, че емоциите, през които е преминала, са били страхотни. Тя също така призна, че е била напрегната по време на трите кръга на състезанието, но все пак е успяла да се овладее и след финала му вече се чувства страхотно. Първото ѝ голямо признание, с което е отличена преди 9 години, е лентата на "Мини Мис Североизточна България", а през 2019 г. към нея добавя и тази на "Мис Шумен".

Стела Ганчева - първа подгласничка

Снимка: bulFoto

Първа подгласничка стана пловдивчанката Стела Ганчева, за втора подгласничка бе избрана Ина Мархолева от Бургас, а за трета бе излъчена - Мария Вълчева от София. Стефани Карова от морската столица Варна заслужи титлата "Мис България Интернешънъл".

Всички участнички в тазгодишното издание на конкурса традиционно преминаха през три тура, дефилирайки в елегантни облекла, бански костюми и официални рокли.

Ина Мархолева - втора подгласничка

Снимка: bulFoto