В края на 2019-та Радинела Чушева си тръгна от конкурса "Мис България" с короната за най-красива жена у нас. Така 23-годишната бивша адреналинка от предаването "Господари на ефира", която има бакалавърска степен по журналистика от УНСС, спечели привилегията да представи страната ни на световния финал на "Мис Планет", който ще се състои тази година.

Вижте снимки >>

Броени часове след нейната победа, обаче, множество от потребителите на социалните мрежи изразиха своето несъгласие с избора на журито и дори го упрекнаха за това, че членовете му са предпочели момиче с корекции пред останалите претендентки. Благодарение на безкрайните коментари по този въпрос, Радинела се превърна в една от най-одумваните носителки на титлата.

Но въпреки противоречията по темата, преди няколко дни брюнетката спечели още един приз, този път за сексапил. На церемония, състояла се в столично заведение, за 13-и пореден път бяха избрани секссимволите на България. Те бяха определени чрез онлайн гласуване в официалната страница на медията-организатор във Фейсбук, която предостави на потребителите една седмица, за да дадат своя вот за фаворита си.

Така Чушева получи статуетка за Секссимвол Модел. Тя се включи и в благотворителния търг за подпомагане на децата на отец Иван в с. Нови Хан, при когото попадат хора с трудна съдба, като младежи от домове, които след навършване на пълнолетие остават на улицата без подслон и поминък. За каузата Радинела предостави ръчно изработени картички от майка ѝ, използвала различни материали и техники за тяхната направа.

Сред наградените на събитието бяха още риалити участниците Марешка Бардем от "Игри на волята" и Сами Хоссни от "Фермата". Те получиха отличия за Секссимвол на годината жена и мъж.

Певицата Мария се сдоби с два приза в различни категории - Попфолк секссимвол и Секссимвол Майка. Сред присъстващите бяха плеймейтката Нора Недкова и футболистът Даниел Златков, който бе човекът, обявил победата на изпълнителката Мария.