Повече от 175 вещи, някога свързвани с Мерилин Монро, отиват на търг.

Те ще бъдат акцента в предстоящия аукцион на "Julien's Auctions и TCM Present: Icons & Idols Hollywood", който ще се проведе и онлайн следващия месец, съобщава "People".

Един от най-забележителните елементи в колекцията е ръкописна картичка от Чарлз Стенли Гифорд, за който наскоро беше доказано, че е баща на покойната екранна легенда чрез ДНК тестове. 

Снимка: Скрийншот "Julien's Auctions"

Тази картичка е единственият известен материален артефакт, който установява някаква връзка или комуникация между Гифърд и известната му дъщеря, казват от аукциона. Оттам смятат, че Гифърд е предал лично картичката на Монро докато тя е била в болницата.

Снимка: Скрийншот "Julien's Auctions"

"Открих картичката съвсем случайно, докато подготвях личните архиви на Мерилин за търг в "Julien's Auctions", каза Скот Фортнър, историк и колекционер на Мерилин Монро и ко-водещ на подкаста "All Things Marilyn". "Това е единственото известно документирано доказателство за връзка между Монро и Гифорд, което разгадава мистерията дали тя е познавала или е имала контакт с биологичния си баща".

Предполага се, че картичката може да се продаде за 3000 долара.

Други артикули в колекцията на Монро включват няколко козметични продукта - червило, изкуствени мигли, сенки за очи и друг, които някога са принадлежали на звездата, както и няколко рокли, притежавани и носени от Монро, някои с очаквани крайни оферти до $80 000.

Снимка: Скрийншот "Julien's Auctions"

 

Тези, които желаят да притежават част от историята на Монро, могат също да наддават за различни писма, снимки, нейната лична чекова книжка, последната ѝ карта за членство в Гилдията на актьорите и медицинско досие, свързано с козметична операция, направена от Монро, което се очаква да достигне до 30 000 долара.

Снимка: Скрийншот "Julien's Auctions"

"Въпреки многобройните книги, филми и истории за живота на Мерилин Монро, тя винаги е била до  енигматична и привлекателна звезда", казва генералният мениджър на "TCM" Пола Чангън.