Животът на Аули Кравальо се преобръща, когато е 14-годишна и озвучава главната героиня в анимацията на "Disney" - "Смелата Ваяна".

Момичето от Хавай обича да пее и танцува, но тогава за нея това са само хобита, наред конната езда, плуването и микробиологията. По онова време за нея кариера в Холивуд изглежда невероятен и неправдоподобен блян. Няколко месеца по-късно обаче тя пее на церемонията за наградите "Оскар".

Вижте снимки на Аули >>

"Животът реши да ме изненада", казва Кравальо.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тя вече е на 19 години и в петък по "Netflix" е премиерата на игралния филм с нейно участие "All Together Now', в който момичето изпълнява главната роля. Продукцията е на режисьора Брет Хейли и се базира на романа на Матю Куик "Sorta Like a Rock Star''.

Ролята на Кравальо е съвсем различна от образа ѝ на полинезийската принцеса от "Смелата Ваяна". Амбър е ученичка в гимназията с невероятен глас, непоправима оптимистка е и мечтае да учи в "Карнеги Мелън". Тийнейджърката живее в стар училищен автобус с майка си, която е алкохоличка.

Аули и Скалата

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кравальо се е явявала на кастинг за роля в друг проект на Хейли, но не е ангажирана. Той обаче ѝ обещава, че ще я запомни.

"Бях сигурна, че никога повече няма да ми се обади", смее се тя, но след това се появява ролята на Амбър.

Младата актриса казва, че си прилича със своята героиня.

"Разбирам оптимизма ѝ. Аз съм почти непоправима в това отношение", казва тя.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кравальо вече има опит като актриса след участие в тв сериала "Rise", който бе спрян след първия си сезон. Смята да продължи да се снима, но би искала да учи и в колеж.

През последните години живее извън Хавай - първо в Ню Йорк, след това в Лос Анджелис. Завършва гимназия дистанционно, докато се снима в сериала.