20 години по-късно "Stairway to Heaven" отново зазвуча от половината "Led Zeppelin".

75-годишният вокалист Робърт Плант се появи заедно с Анди Тейлър от Duran Duran на благотворителна вечер в "Soho Farmhouse" миналия уикенд, информира "Daily Mail". Въпреки че това е най-известното парче, което някога е записвал в своята над 50-годишна музикална кариера, Плант не бе пял песента публично от 2007 г. насам.

Що се отнася до благотворителната вечер - събитието цели да набере средства за "Cancer Platform" - глобален информационен център за борба рака, който помогна на Тейлър по време на битката му с болестта. "Да накараш Робърт да изпее толкова прекрасна песен, която означава толкова много за толкова хора, беше нереално", заяви Анди от "Duran Duran".

Припомняме, че след реюниън концерта на "Led Zeppelin" в Лондон, Плант изнесе множество други, но се отказа от изпълнението на най-известната песен на групата си.

През 2016 г. той и останалите членове успешно се защитиха в съда, след като бяха обвинени в плагиатство на част от хита. Въпреки това пред сп. "Rolling Stone" миналата година, Робърт разкри гордостта си, че песента означава толкова много за толкова хора по света.