Плесницата, която актьорът Уил Смит зашлеви на водещия Крис Рок по време на церемонията за наградите "Оскар", има пагубен ефект върху репутацията му сред зрителите, предава чуждестранната преса.

Резултатът от анкета, правена два пъти годишно от сп. "Variety", показва, че от март тази година привлекателността на актьора е спаднала от 39 процента на 24 процента. Лошото отношение към него се е увеличило почти три пъти повече - от под 10 процента на 26 процента.

Обичайното неодобрение е около 10-17 процента.

Анкетата на сп. "Variety" се извършва сред 1800 потребители на възраст над шест години за мнението им за известни личности. Данните са стандарт в развлекателната индустрия за измерване на популярността на знаменитости.

Вицепрезидентът на анкетата "Q Scores" Хенри Шафър каза, че спада в обаянието на Уил Смит сред публиката е "много значителна и резка".

Снимка: Getty Images

Малко след инцидента звездата получи първата си награда "Оскар" за най-добър актьор за ролята си в "Методът "Уилямс" на церемонията на 27 март, припомня БТА. Макар той да се извини на Крис Рок, както и на "всички присъстващи в залата и зрителите по света" писмено на следващия ден, той повтори извинението си и на три месеца по-късно във Фейсбук.

Американската киноакадемия обаче забрани на Уил Смит да присъства на церемонията за отличията ѝ през следващите 10 години.

Снимка: Getty Images