Стефан Иванов е големият победител в "България търси талант". 6-годишният гайдар очарова аудиторията и получи 34 процента от гласовете на зрителите.

Момчето за пореден път доказа своя голям талант на финала - това да бъде изключително добър музикант с пленителен чар.

На второ място зрителите поставиха читалище "Наука", а трети останаха балет "Вега".

По време на надпреварата момченцето сподели, че се е научило да свири така добре на гайда от баща си Георги. 

"Свиря, откакто съм се родил", с гордост казва Стефан.

Татко му пък допълва, че момченцето е толкова музикално, че може да възпроизведе с гайдата всяка песен, която чуе. "Вече той ме учи, толкова бързо хваща нещата - той чува нещо и го научава", признава гордият родител.

"Имам си любима песен - първата ми песен беше "Рипни, Калинке", добавя пък 6-годишният гайдар.

Още с първата си поява в осмия сезон на "България търси талант" Стефан Иванов предизвика огромно възхищение и интерес към себе си, а професор Тодор Кантарджиев, дори получи урок по гайда от 6-годишния музикант в първия епизод на шоуто. На финала Стефан изпълни последователно родопската песен "Руфинка е болна легнала" , "Шопска ръченица" с втора гайдуница и завърши със "Ситно шопско" с трета гайдуница. В номерът му се включиха постепенно тъпан, втора гайда и танцьори от танцова школа "В Шоплука", които също допринесоха изпълнението му да бъде още по-въздействащо и пълно.

Грандиозният финал на осмия сезон на "България търси талант" бе най-гледаното предаване в телевизионния ефир в неделя вечерта, когато над 1 020 000 души (по данни на ГАРБ), проследиха събитията на сцената. Близо 44% от телевизионната аудитория и 35% от активните зрители са настроили своите приемници на bTV, за да се насладят на бляскаво шоу от най-висока класа.

Снимка: bTV

То стартира с изпълнение на Homelesz и Ъпсурт и продължи с 12 изумителни номера на финалистите, сред които - спиращи дъха илюзии, екстремно изпълнение на ролкови кънки, много красота, нежност и стил в номер на пилон, зрелищна бойна демонстрация, перфектно изпълнени народни и пиратски танци, народна песен под съпровод на класически оркестър, уникална демонстрация на абсолютен слух, много хумор, страхотни изненади и истинско забавление, които превърнаха финала на "България търси талант" в незабравимо изживяване за всички в залата и пред екраните.

Снимка: bTV