Победителите в последния, трети полуфинал в "България търси талант" са 6-годишният Стефан Иванов с неговата гайда и кадетите от Военен университет "Васил Левски" от гр. Велико Търново. М

Малкият Стефан смая зрителите на bTV с майсторско изпълнение на "Родопска китка" и получи най-висок зрителски вот. Той се класира убедително за грандиозния финал на шоуто, който е следващата неделя, на живо, от 20. Другият финалист са кадетите от Военен университет "Васил Левски", които се представиха със зашеметяваща екстремна бойна демонстрация на ръкопашен бой. Те си оспорваха мястото с талантливата 13-годишна певица Магдалена Александрова. По регламент в този момент решаваща роля има журито, което подкрепи с 3:1 гласа младите курсанти.

Снимка: bTV

И въпреки, че не всички полуфиналисти продължиха напред, все още нищо не е приключило за тях, защото в момента тече играта "Спаси талант". В нея зрителите могат да гласуват за своя фаворит, в рамките на 24 часа след края на неделния епизод. Участникът, който събере най-много гласове в своя подкрепа, ще бъде "спасен" и ще се върне в надпреварата за голямата награда от 50 хиляди лева и титлата "Талант на България".

Спасеният 12-и финалист ще стъпи директно на сцената на големия финал заедно с 5-мата, спечелили Златен бутон през сезона - Георги Станев, Симона Петрова, Стоян Йорданов - Чибо, Скейтинг Финикс дуо и La Campagnia Colonna. Там ще бъдат и финалистите от трите полуфинала - танцов състав към Читалище "Наука - 1901 г." гр. Ябланица, Дария Иванцова с дресура на кучета, група "Магия", балет "Вега", Стефан Иванов и кадетите от Военен университет "Васил Левски".

Снимка: bTV

"Напълнихте ми душата! Това беше страхотно красиво и наистина впечатляващо шоу от най-висока класа!", възкликна в края на последния полуфинал Катето Евро.

Зрелищен, илюзионен спектакъл на StarBoy AYVON даде изключителен старт на третия полуфинал в неделя вечер. Интернет сензацията WES-P от Япония, абсолютно очаквано забавлява публиката от сърце, а Алекс Костов представи неземна, спираща дъха еквилибристика върху движещ се мотор в рок стил. Рокът властваше на сцената и в следващото свежо изпълнение на БАБС.БГ, а танцьорите от PROJECT 360 представиха ефектен танц, част от спектакъла им "Нина". Уникален дублаж на анимация с пеене демонстрира талантливият Ангел Проданов, а взривоопасно хип-хоп изпълнението на танцьорите от VS Dance Kinds Crew раздвижи цялата зала. Много артистично се представиха и професионалистите от Джаз Бенд Добрич, а емоционалният фюжън белиденс на украинката Наташа Короткина, развълнува с разказ за бягството й от войната. Стефан Иванов изпълни прекрасно "Родопска китка" на гайда, а Магдалена Александрова (13 г.) "взриви" публиката с мощно авторско рок парче и с подкрепата на група "Цироза". С изключителна акробатика се представи и Мария Мончева от Пловдив, последва бойна демонстрация от Военен университет и удивителен финал с изпълнение от "Матрицата" на бийтбокс от Иван Цачев - Бейзбро.