Много хора си мечтаят за идеалния романс от филмите. Как ще открият своята половинка и ще прекарат живота си с нея. Когато днес видим двойки, които са заедно повече от десет или дори пет години, си мислим, че са родени един за друг. Е, дори в рая не е винаги райско, тъй като има двойки, които се развеждат след повече от 20 години. Тук ще ви представим 8 известни двойки, чиято дългогодишна приказка не приключва с "и заживели щастливо".

Деми Мур и Брус Уилис - 13 години

Двамата актьори се запознават на снимачната площадка на филма "В засада" и се влюбват от пръв поглед. През 1987 г. се женят спонтанно в Лас Вегас, а месец по-късно правят още една сватба със семейство и приятели. Имат 3 деца, а през 2000 г. делото за развод приключва. Дори и днес Деми и Брус са добри приятели.

Снимка: Getty Images

Майкъл Джордан и Хуанита Джордан - 17 години

Майкъл Джордан се запознава с Хуанита Ваной през 1985 г. чрез общ приятел. Двойката се жени през 1989 г. в Лас Вегас година след раждането на първото им дете. През 1990 г. се ражда второто им дете, а през 1992 г. - третото. Въпреки привидно щастливия живот, Майкъл и Хуанита се разделят през 2006 г., като техният развод се смята за един от най-скъпите въобще - 168 милиона долара.

Снимка: Getty Images

Антонио Бандерас и Мелани Грифит - 18 години 

Антонио и Мелани се запознават на церемонията на наградите "Оскар" през 1989 г., когато тя е там с тогавашния си съпруг Дон Джонсън. Още тогава испанският актьор я харесва, макар че задава най-глупавия и груб пръв въпрос, който може да зададе на дама: "На колко години си?"

Двамата отново се срещат през 1995 г. на снимачната площадка на продукцията "Две са твърде много". Химията им е очевидна, но се държат професионално, тъй като и двамата са женени по това време. По-късно бившата съпруга на Бандерас, Ана Леса, обвинява Грифит, че е "откраднала" съпруга ѝ. Антонио и Мелани се женят през 1996 г. и същата година се ражда дъщеря им Стела. Голямата драма в брака им се случва, когато Мелани ревнува от Мадона, с която Антонио участва във филма "Евита", макар че никога не е имало нищо между тях. Успяват да преодолеят този проблем, но през 2014 г. се развеждат. Не съжаляват за решението, тъй като раздялата е повлияла добре и на двама им.

Снимка: Getty Images

Харисън Форд и Мелиса Матисън - 18 години

Запознават се на снимачната площадка на "Апокалипсис сега", когато Мелиса е асистент, а Харисън е пред това да получи една от най-големите си роли. През 1983 г. се женят и по-късно им се раждат 2 деца. Разделят се през 2000 г., а бракоразводното дело приключва през 2004 г. и се превръща в един от най-скъпите разводи в Холивуд - 85 милиона долара. През 2015 г. Мелиса умира от рак.

Снимка: Getty Images

Арнолд Шварценегер и Мария Шривър - 25 години

Връзката им започва през 1977 г., след като общ познат ги запознава. След осем години връзка, през 1986 г. се женят. Двамата имат четири деца. Мария подава молба за развод през 2011 г., когато Арнолд ѝ казва, че има извънбрачно дете, родено преди 14 години. Разводът е тежък и делото приключва 10 години по-късно.

Снимка: Getty Images

Морган Фрийман и Мирна Коли-Лии - 26 години

Морган и Мирна се женят през 1984 г., но за 26 години брак нямат нито едно собствено дете, но осиновяват 3 деца, а Мирна гледа на дъщерята на Морган от първия брак - Дийна като на своя и е много близка с дъщерята на Дийна, която през 2015 г. е убита от своя приятел.

Двамата се разделят през 2007 г., което разтърсва цял Холивуд. По време на мъчителното тригодишно бракоразводно дело, по медиите тръгват всякакви слухове за причината, които включват изневяра и дори блудство. Няма доказателства, които да потвърждават нито един от тях и делото приключва през 2010 г., за щастие и на двете страни.

Снимка: Getty Images

Бил Гейтс и Мелинда Френч - 27 години 

Запознават се, когато Мелинда започва работа при Бил. Той я харесва и я кани на среща, която да се състои след 2 седмици. Не ѝ харесва, че не е спонтанен и отказва. Обаче Гейтс е настоятелен и накрая Френч приема. След 6 години връзка Бил ѝ предлага брак, а през 1994 г. се женят. През 2000 г. основават фондацията "Бил и Мелинда Гейтс", чиято цел е да се бори с бедността и тежките болести. Имат общо 3 деца и се развеждат през 2021 г.

Снимка: Getty Images

Хю Джакман и Дебора-Лии Фърнес - 27 години 

Актьорите се запознават по време на снимките на австралийския сериал "Corelli" през 1995 г. Тя вече е голяма звезда, а той - млад актьор, тъкмо завършил академията. Един ден тя го взела с колата си и още в този момент разбрал, че много я харесва. Година по-късно се женят и се превръщат в една от най-обичаните двойки в Холивуд. През 2000 г. се ражда техният син Оскар, а през 2005 г. осиновяват малката Ава. Двамата обявиха раздялата си тази година и тепърва ще се води дело, чрез което да разделят имуществото си.

Снимка: Getty Images

Подобни двойки показват, че щастливият край никога не е сигурен. Има различни обстоятелства, които могат да накарат една двойка да се раздели след 3 или 30 години. Разводът не е нещо лошо, от което хората да се страхуват. В такива истории трябва да се помни, че много често раздялата е по-добрият вариант за партньорите, отколкото живот във връзка, която не ги удовлетворява.