Актрисата Мена Сувари иска да обясни защо е решила да пише за Кевин Спейси и съвместната им работа по филма "Американски прелести" от 1999 г. в биографичната си книга "The Great Peace" (Hachette).

Спейси спечели награда "Оскар" за ролята на Лестър Бърнам във филма - съпруг и баща от предградията в разгара на кризата на средната възраст, който получава фиксация върху най-добрата приятелка на дъщеря си Анджела, чиято роля изпълни Сувари.

За деня на заснемането на сцената, в която Лестър и Анджела са заедно на дивана, Сувари пише, че Спейси я е завел "в малка стая с легло", на което легнали с лице един към друг и той "леко" я прегърнал.

Вижте снимки на Сувари >>

Сувари, която е на 42 години, казва, че не знае дали това се е случило по искане на режисьора Сам Мендес. В книгата тя описва тази тактика като "гениален ход", защото след това заснели интимната сцена с нежност и искреност.

Снимка: Getty Images

Пред Асошиейтед прес тя каза, че причината да включи тази история в книгата си не е желание да каже нещо срещу Спейси, чиято кариера бе прекратена през последните години заради обвинения в сексуални злоупотреби и заради съдебни дела, а за да покаже как, когато е била млада жена, близо 20 години по-млада от актьора, тя не е проявила подозрение към ситуацията.

"Използвах тази история и момент с Кевин просто да покажа как като млада  се озовах в една стая с този по-възрастен мъж, в ситуация като тази, по някакъв начин интимна, и за мен това беше нормално", каза Сувари. Тя подчерта, че е възприела това за нормално и го е разбрала.

Снимка: Getty Images

"Опитах се да споделя тази история във връзка с останалите, които бяха разкрити по-рано, за да покажа какво ми се е случило и да започна разговор около това, защото нека кажем отново, този въпрос не е приключен и аз все още го осъзнавам. За мен е интересно защо на мен не ми е минало през ума нищо такова".

В книгата си Мена Сувари описва връзки и отношения от миналото си със злоупотреби и насилие, пише за своята борба за самооценка и възприемане на външния вид, за злоупотреби със забранени вещества и за финансови проблеми.

Сувари казва, че е била сексуално насилена, когато е била 12-годишна. След като се премества в Лос Анджелис като тийнейджърка, за да се снима в киното, е имала доста токсични взаимоотношения с хора, които са я въвличали в сексуални преживявания, в които не винаги се е чувствала добре, но не е повдигала въпроса, предава БТА. Казва, че се е справяла с помощта на алкохол и наркотици, което я води до употреба на метамфетамини и че все още полага усилия да остане трезвена.

Благодарение на терапия успява да погледне назад и да си позволи да "направи оценка как са се отнасяли с нея" и "за нещата, с които съм се срещала, защото аз винаги бих намерила извинение".

Снимка: Getty Images

Сувари казва, че като споделя преживяното си връща контрола върху него. Тя разработва и телевизионна поредица, вдъхновена от живота ѝ.

Актрисата се радва на здрав брак с третия си съпруг, дизайнерът Майкъл Хоуп. През пролетта тя станала майка за първи път, родила момченце. Казва, че забременяла, след като приключила работата по книгата си.