Актьорът Джонатан Мейджърс е бил арестуван в събота в Ню Йорк по обвинение в душене, нападение и тормоз, съобщиха властите, цитирани от АП.

Полицията в Ню Йорк съобщи, че Мейджърс, звезда от излезлите наскоро филми "Крийд III" и "Ант-мен и Осата: Квантомания", е участвал в домашен спор с 30-годишна жена. Около 11 ч. полицията се е отзовала на обаждане на спешен номер 911 в апартамент в манхатънския квартал Челси. "Жертвата информира полицията, че е била нападната", се казва в изявление на говорител на нюйоркската полиция. "Служителите са задържали 33-годишния мъж без инциденти. Жертвата е получила леки наранявания по главата и врата и е откарана в болница в района в стабилно състояние", добави полицаят.

От събота вечерта Мейджърс вече не е в полицейския арест, потвърди говорителят на нюйоркската полиция пред Асошиейтед прес. Представител на Мейджърс отрича да е извършено каквото и да било нарушение от страна на актьора. "Той не е сторил нищо нередно", заяви представителят в имейл до АП в събота. "Очакваме с нетърпение да изчистим името му и да изясним това", пише в съобщението.

Мейджърс е една от най-бързо изгряващите звезди в Холивуд, пише БТА. След като проби през 2019 г. в "Последният чернокож в Сан Франциско", той се снима в "Петима от една кръв"("Da 5 Bloods"), "Бандата Нейт" ("The Harder They Fall") и миналогодишния "Devotion". Той участва и в наскоро представения на фестивала "Сънданс" "Списание "Дриймс" ("Magazine Dreams"), който ще излезе на екран през декември.