Актьорът Джонатан Мейджърс, който беше признат за виновен в нападение над бившата си приятелка, избегна затвора. Актьорът ще бъде включен в едногодишна програма за консултиране, съобщи АП, цитирана от БТА.

Трийсет и четири годишният актьор, познат от филма "Крийд 3", рискуваше едногодишен престой зад решетките, след като беше признат за виновен от съда в Манхатън.

Съдия Майкъл Гафи освободи от отговорност условно Мейджърс. Актьорът трябва да мине през 52-седмична програма за лица, проявили насилие, в Лос Анджелис. Мейджърс ще продължи и с психотерапията, на която, според думите на адвоката му, се подлага от известно време.

Мейджърс, облечен в черно и придружен от настоящата си приятелка - актрисата Меган Гуд, напусна съда, без да направи изявление пред пресата.

Бившата приятелка на актьора, нападнатата Грейс Джабари, заяви, че Мейджър е отказал да признае вината си и че той представлява опасност за хората около себе си.

"Той не съжалява. Не поема отговорност. Ще го направи отново и ще нарани други жени. Той вярва, че е над закона", добари Джабари.

По думите й Мейджърс я е накарал да вярва, че двамата имат връзка, а в действителност я е изолирал от останалия свят и я е принудил да скъса връзките със семейството и приятелите си.

След признаването му за виновен през декември миналата година договорът на Мейджърс с "Марвъл студиос" беше незабавно прекратен.

Според актьора 31-годишната Джабари всъщност е била агресорът. По думите му тя е изпаднала в пристъп на гняв, след като е прочела съобщение от друга жена в неговия телефон.

През миналия месец Джабари заведе гражданско дело в Манхатън срещу Майдърс, обвинявайки го в нападение, насилие, клевета и емоционален стрес. Връзката на актьора и британската танцьорка е продължила от 2021 до 2023 г.