Актьорите са хамелеони. И колкото по-добри хамелеони са, толкова по-добри актьори са. В повечето случаи. Когато видите снимките на тези холивудски знаменитости до образите на реалните хора, които е трябвало да пресъздадат, ще забележите, че приликата е поразителна. Толкова поразителна, че някои кадри ще трябва да погледнете поне още веднъж, за да откриете разликите.

Вижте снимките >>

А най-голямата разлика всъщност е във факта, че някои актьори и актриси са избрани за дадена роля, защото самите те много наподобяват реалния човек, когото е трябвало да изиграят. Други обаче, като Крисчън Бейл - този ненадминат хамелеон на Холивуд, е трябвало да преживеят пълна промяна, за да влязат в кожата на реалния образ от даден филм. Такава е ролята му на Дик Чейни във филма "Вице".

Друг блестящ пример е Салма Хайек, която дотолкова улавя образа на Фрида Кало, на която, както самата тя е казвала много пъти, ужасно се възхищава, че накрая наистина започва да прилича на известната художничка.

Джейми Фокс като Рей Чарлс във филма "Рей" от 2004 г. е абсолютно ненадминат.

Е, донякъде му прави конкуренция Рами Малек в ролята на Фреди Меркюри в "Бохемска рапсодия" от 2018 г. Но само донякъде.