Мистерия витае около местонахождението на принцеса Шарлийн, след като съпругът й разкри, че е напуснала Монако, въпреки че съвсем скоро се беше върнала от 10-месечно отсъствие. Той и намекна, че тя се бори за психичното си здраве, съобщава "Daily mail".

Говорейки пред "Monaco-Matin" вчера, 63-годишният принц Албер потвърди, че съпругата му, 43- годишната Шарлийн, която изглежда все по-слаба, е напуснала княжеството и отпътувала на тайно място, докато се "възстановява от умората", далеч от него и техните шестгодишни близнаци.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Тя е по-добре, но все още има нужда от почивка и спокойствие", казва той в статията, преведена от френски. "Тя не е в Княжеството, но ще можем да я посетим много скоро. Не мога да ви кажа повече от съображения за дискретност. Изпитва умора, не само физическа, която може да се лекува само в мир и тишина",

казва Албер. Той добави, че техните деца Жак и Габриела са "страдали от отсъствието на майка си", но се старае да компенсира липсата й, като поема още по-активна роля в живота им.

"За мен е доста просто - моят приоритет е семейството ми", казва принцът, когато беше попитан за жонглирането между ролята на държавен глава и тази на баща.

"Ако единият от родителите отсъства по медицински причини, другият родител трябва да е там. Чувал съм твърде много приятели и познати да ми казват, че съжаляват, че не са прекарвали повече време с децата си, защото са били погълнати от професионалния си живот. Не искам да изпитвам подобни съжаления", категоричен е Албер.

Принцът също така каза, че слуховете около състоянието на брака му "не го притесняват много".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Шарлийн се завърна при съпруга си и близнаците им в Монако миналия понеделник след 10-месечно отсъствие. Тя се възстановяваше от операция след инфекция на синусите, която получи по време на самостоятелно благотворително пътуване до родната си Южна Африка по-рано тази година.

Преди да замине през януари, Шарлийн живееше в скромен апартамент с две спални над стара шоколадова фабрика на около 300 метра, а не в самия дворец, който е от 12-ти век.