Дъщерята на актьорите Алек Болдуин и Ким Бейсинджър вече не е малко момиченце и го заявява при всеки удобен случай в социалните мрежи. Преди ден 23-годишната Айрланд Болдуин сподели своя снимка в официалната си Инстаграм страница, на която позира на терасата на нюйоркски хотел само по прашки и обувки на висок ток.

Вижте снимки >>

Айрланд, която се изявява като модел и актриса, се е снима в гръб с високо вдигната ръка, докато в другата държи бяла хавлиена кърпа.

Още същия ден, след като последователите ѝ изписаха стотици коментари, възхваляващи дързостта ѝ, известният ѝ баща не се сдържа и също не остана безразличен към кадъра. За разлика от потребителите, обаче, той спести комплиментите и коментира само с думите: "Извинявай. Какво?"

Уилям Болдуин, брат на Алек и чичо на Айрланд, също писа до кадъра.

"Трудно е за чичо Били да "хареса" това", гласи посланието му, към което добави хаштаг "неудобно" и емотикон във формата на сърце, с който все пак показа любовта към племенницата си, въпреки бунтарското ѝ решение.

Това не е първият път, в който дъщерята на Алек пуска разголена снимка и предизвиква неодобрението му. Преди по-малко от година тя сподели предизвикателно изображение, на което се беше качила върху мотор, само по бельо.

Тогава баща ѝ я критикува, написвайки: "Не. Просто... Не".

Макар да знае, че той не е съгласен, на Айрланд ѝ допада идеята да показва тялото си, като по този начин се противопоставя на общественото разбиране за красотата.

"Аз съм такава, каквато съм. Приеми ме или си върви. Не възнамерявам да изпитвам срам от собственото си тялото, само защото кожата ми е прекалено бледа. Няма да прекарвам часове пред Фотошоп, обработвайки собствената си автентичност. Няма да се обвинявам, че не изглеждам като някой друг и не приемам критики за татуировките си", написа тя към свое селфи в Инстаграм, на което е само по бикини.