Юбилейното осемдесето издание на най-стария кинофестивал в света, провеждащ се във Венеция, чиито емблематични канали през годините неведнъж са били използвани за декор на различни филми, вече е в своя разгар. Тази година обаче неговият традиционен блясък бе помрачен от историческия бунт на холивудските актьори и сценаристи, който е първият им значителен протест от над шест десетилетия насам, довел до отсъствието на много от задокеанските знаменитости, предпочели да пропуснат престижната международна проява, в чиито рамки се връчва авторитетната награда "Златен лъв".

Въпреки това от шест дни насам италианският град не спира да приема посетители, пристигнали в очертанията му от близо и далеч, за да разберат кои от звездите, участващи в лентите, попаднали в конкурсната програма, все пак ще се застанат пред Двореца на киното, издигащ се на остров Лидо, за да вземат участие във форума, въпреки обстоятелствата. Един от прочутите артисти, появил се през втория ден на мероприятието, бе Адам Драйвър, пристъпил под ярките светлини на прожекторите за премиерата на биографичния трилър "Ferarri", в който изпълнява главната роля, превъплъщавайки се в образа на предприемача, основал компанията за производство на луксозната марка автомобили.

Вижте снимки >>

Любопитен факт е, че малко след като той влезе в залата, по разстлания пред входа на сградата червен килим премина и Александра Богданска, която бе сред специалните гости на прожекцията, поканени на нея от бранда "Armani". Впечатляващата визия, на която се бе спрял моделът, определено предизвика възхищението на присъстващите, забравили, макар и за кратко, обзелото ги разочарование от липсата на Пенелопе Крус, която по принцип е сред звездите на същата продукция.

За първата си изява на биеналето бившата съпруга на Даниел Петканов се бе спряла на футуристична прозрачна рокля с етикет "Pembe Kenan", която ѝ стоеше повече от прекрасно. Облеклото, отличаващо се с изумителни детайли, създаваше илюзията, че съблазнителното тяло на високата 184-сантиметра брюнетка е обгърнато единствено от широки ивици, обсипани с безброй перли, мъниста и пайети, които се преплитаха по цялата му дължина, следвайки неговите извивки. В предната си част минаващите зад врата презрамки на дрехата се кръстосваха в областта на деколтето, наподобявайки масивна огърлица, докато опасващите раменете ленти се издигаха на сантиметри над тях, създавайки обем, преди отново плавно да се долепят за кожата, за да очертаят голия гръб. Полата се спускаше свободно до земята, образувайки къс шлейф, допринасящ за величественото усещане на тоалета, който е напълно достоен за мястото, на което отива. Външният си вид, който бе високо оценен от американското модно списание "Evie", поставило името на българката в списъка си с най-стилно изглеждащи гости, редом до тези на Бианка Балти, Джордж и Амал Клуни, Алекс бе завършила с чифт деликатни обеци с камъни, елегантен бял клъч и нежни сребристи сандали на висок ток.

След като класацията на изданието излезе, някогашната участничка в предаването "VIP Brother" сподели със своите над половин милион последователи в Instargam щастието си да попадне в нея, признавайки, че италианската ѝ колежка е неин идол още от детските ѝ години.

В края на паметната вечер 29-годишната нашенка сподели в социалната мрежа кратко видео, показващо подготовката ѝ за нея. В началото се вижда как тя стои седнала на стол в хотелската си стая по бял хавлиен халат, оставяйки се в опитните ръце на професионален гримьор, който полага макиажа върху лицето ѝ. Следващите кадри я показват как хвърля последен поглед на завършения си образ в огледалото, преди да поеме по внушителното мраморно стълбище към изхода на сградата, за да се качи на лодка, която да я отведе до събитието, както и се случва. Накрая двама мъже ѝ помагат да слезе от плавателния съд, придържайки я галантно за ръце, докато тя внимателно стъпва на дървения кей, насочвайки се впоследствие към Двореца на киното.

Постът ѝ е харесан от над 19 хиляди души, сред които познатите у нас Жени Джаферович, Мари Константин, Елизабет Методиева и др., изразили възторга си към нея в секцията с коментари. "Прекрасна! Просто си вълшебство", "Божествена", "Изискана и красива", са само част от ласкавите думи, написани от тях.