Ексцентричен, различен и дързък - това са думите, с които публиката е свикнала да свързва образа на Алек Сандър, който за пореден път не я разочарова, показвайки, че за артистичността му просто не съществуват граници. В новия си клип към песента "ME Yоu & the Moon" певецът без притеснение разбива всички табута, отдавайки се на опасна близост с двата пола. Въпросите за сексуалната му ориентация, които ласките и докосванията в кадрите повдигат у зрителите, съвсем не са проблем за екстравагантния изпълнител, защото именно това е неговата цел. Преди всичко той държи на безупречната визия и високото ниво на своите творби, а за да ги постигне е готов на всичко, дори това да означава, че ще му се наложи да прекрачи прага на общоприетия стандарт за морал.

Провокациите никога не са го смущавали, защото той добре е запознат с тяхната сила, а през годините се е научил да си служи умело с нея, привличайки безотказно всеобщото внимание към себе си. Точно както стори с предходното си парче с Juicy J, чието видео бе заснето в Съдебната палата на София, получило широк медиен отзвук още с премиерата си. Този път той отново насочва светлините на прожекторите към своята личност, демонстрирайки как се прави цялостен проект в стил "едиториал", отговарящ на всички критерии на индустрията.

Вижте снимки >>

Снимачни площадки на "Me You & the Moon" са София и Лос Анджелис, а зад видеото стои топ режисьора и фотограф Dove Shore, в чието портфолиото се редят десетки корици на престижни списания като "Harper's Bazaar", "Esquire" и много други. Сингълът щe бъде издаден от няколко междунарофни лейбъла, а през август се очаква да излязат и ремискираните му версии.

Снимка: PR

За Александър Николов, по-познат с псевдонима Алек Сандър, могат да се кажат много неща, при това все различни, тъй като през годините той се е изявявал във всички познати области на шоубизнеса, като всяка една от тях е дала своя принос за изграждането на артиста, който е днес. Той е необикновен и нестандартен, точно какъвто е и животът му, преминал между два континента и няколко мегаполиса, където е необходимо да притежаваш не само талант, но също така и силно изразена и ярка индивидуалност, която да те открои от останалите, ако искаш да бъдеш забелязан.

Александър е роден на 13 юни 1987 г. в София. И още от ранна възраст проявява своите артистични заложби, наследени от баща му, който е оперен певец. Така едва на 5 г. започва да свири на пиано и да пее в детския радиохор на БНР - "Радиодеца". Три години по-късно участва в предаването "Като лъвовете", а скоро след това отдава гласа си на анимационния герой Ру в сериала "Новите приключения на Мечо Пух", излъчван по Канал 1. През 1995 г., заради професията на баща си, се мести в Олденбург, Германия, където открива страстта си към актьорското майсторство и започва да се изявява на сцената на държавния театър, участвайки в редица представления. Противно на всички очаквания, след като завършва гимназия се насочва към Берлинското училище по икономика и право, а след това продължава обучението си в колежа по външна търговия в Париж и колежа "Барух" в Ню Йорк със специалност "Международно бизнес управление".

Снимка: PR

В Голямата ябълка прави поредния завой по житейския си път и се явява на кастинг в модна агенция, където бива избран да представя бранда "Tommy Hilfiger" и дори участва в няколко от изданията на Седмицата на модата в Ню Йорк. През цялото това време обаче, независимо от множеството му изяви пред фотографския обектив, любовта му към музиката продължава да гори с пълна сила, подтиквайки го да преследва мечтите си в тази сфера. В България популярността го застига най-вече под покрива на Къщата във "VIP Brother", а не след дълго скандалът, развихрил се покрай видео клипа към песента му "Yerba", заснет в Съдебната палата, осигурява на името му постоянен абонамент за всички новинарски емисии.