Посрещнете ALI, който идва от бъдещето!

ALI свири рафиниран и смел рокендрол с искрени текстове и стадионни амбиции, а на 28 април беше официалната премиера на I Come From The Future - първият официален сингъл на проекта.

Известен като основен двигател в рок бандата Macrophone, Aли Абдала е ключовата фигура и в ALI. Добре познатият местен инди герой, Али е свирил в няколко банди, участвал е в десетки концерти и колаборации на алтернативната музикална сцена в България. В портфолиото си има стотици изпълнения на авторски и кавър песни и една стратегическа международна гордост - награда oт International Songwriting Contest 2017 за песента Boxer, оценена високо от артисти като Tom Waits, Jane"s Addiction и Keane.

Снимка: Projector Plus

I Come From The Future е официалната премиера на проекта ALI и демонстрира заразно звучене, което носи едновременно алтернативния дух на отминали десетилетия и прогресивния модерен саунд от бъдещето. Песента е и точно за това - "цикличността в живота, модата, музиката, природата и добре забравеното "старо", което рязко се превръща в "новина" за краткопаметните", разказва Али, който е автор на музиката и текста на I Come From The Future. Мастерингът на парчето е на Brian Lucey, който работи със звезди като The Black Keys, Marilyn Manson, Arctic Monkeys и Depeche Mode.

Али се събира за лайвове и записи с приятели и колеги от The Tough Cookies още през 2015 година за чисто забавление, а през 2019 - проектът ALI става пълнокръвен и в актуалния му състав влизат: Антони Иванов и Петар Шварц на китарите, Орлин Станчев - барабани, Боби Ганчев - кийборд и Емил Доков - вокали и Калоян Димитров - бас китара и отговорник за изпипания безкомпромисен звук на финалната продукция. Калоян е продуцент с повече от 20 години опит в безброй по-малки и големи аудио проекти за телевизия, музика и филми.