В рамките на четвъртия ден от изслушванията пред Върховния съд в Лондон, Амбър Хърд даде финални показания срещу бившия си съпруг, актьора Джони Деп, който води дело за клевета срещу британския таблоид "Сън", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Вижте снимки >>

Хърд застана за четвърти последователен ден на свидетелската скамейка вчера и поднови обвиненията си, че е ставала жертва на насилие от страна на Деп, когато той бил пиян или дрогиран. А тези негови състояния продължавали с дни.

"Когато Джони не беше на дрога и в трезво състояние, той се проявяваше като един чудесен човек, щедър и любящ. Той беше една забележителна личност в подобно състояние и аз го обичах. Но неговата тъмна страна беше на едно истинско чудовище, при все това аз не губех надежда, че той все пак ще изтрезнее и ще излезе от въздействието на наркотиците", свидетелства 34-годишната бивша половинка на холивудската знаменитост.

В предишните три дни тя го обвини в многобройни актове на насилие, включително в замерянето ѝ с бутилки, хвърляни като гранати по нея. Сред другите инциденти Хърд спомена получаване на удари с глава и гасене на угарка в седалищните ѝ части. Актрисата свидетелства, че по време на брака ѝ, често се е опасявала за живота си заради непредвидимия нрав на Деп.

Екранният герой от "Карибски пирати" съди издателите на британския таблоид "Сън" за публикация в изданието, в която той е описан като "бияч на съпруги".