Бившите партньорки на американския актьор Джони Деп няма да се наложи да се явяват лично като свидетелки на процеса в Лондон за клевета, който той заведе срещу таблоид, обвиняващ го, че е пребивал бившата си съпруга Амбър Хърд.

Вижте снимки на актьора >>

Деп съди издателя на таблоида "Сън" "Нюз груп нюзпейпърс" и главния редактор Дан Утън за статия от м. април 2018 година, в която той бе описан като "бияч на съпруги". Но актьорът категорично отрече да е посягал на бившата си жена, пише БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

Ванеса Паради и Уинона Райдър трябваше да свидетелстват пред съда в полза на Джони Деп по делото, гледано от Върховния съд в Лондон. Но адвокатът на актьора Дейвид Шърборн заяви, че това не се налагало, тъй като "Сън" вече не оспорват твърденията на Деп, че никога не е удрял бившата си съпруга.

Екранният герой от "Карибски пирати" и френската певица Ванеса Паради имат две деца от 14-годишната им връзка, която приключи през 2012 година.

Getty Images/Guliver Photos

Американската актриса Уинона Райдър имаше връзка с Деп от 1990 до 1993 година. В писмени показания и двете бивши партньорки на актьора свидетелстваха, че той никога не е упражнявал насилие спрямо тях.

Embed from Getty Images

 

На съдебния процес даде показания шефът на охраната на актьора Шон Бет, който потвърди, че бившата съпруга на Деп се е държала агресивно физически и словесно спрямо него по време на връзката им.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"В много случаи ставах свидетел как тя му крещеше. На няколко пъти г-н Деп ми сподели, че тя му е посягала", свидетелства Бет.

Той е бивш заместник шериф от Лос Анджелис, който работи за актьора в продължение на едно десетилетие. Охранителят на няколко пъти е трябвало да се намесва, за да спаси Деп от неудобни ситуации.

"Хърд ставаше много агресивна, когато пиеше. Аз бързо се научих да разпознавам тези състояния и взимах мерки предварително", свидетелства бодигардът. Той потвърди, че често след свадите с Хърд, Деп е излизал със следи от наранявания.