"Ролинг стоунс" стартира турнето си в Северна Америка от Хюстън, като хора се стекоха от различни градове, за да гледат една от най-непоклатимите рок групи в света, съобщават Ройтерс и АП.

Шоуто беше първото от 16 изяви, които бандата ще има в САЩ и Канада до юли. Феновете се стекоха на закрития стадион "Ен Ар Джи" в Хюстън с тениски на "Ролинг стоунс", на които се виждаше емблематичното лого на бандата - изплезеният език.

Групата, създадена преди повече от шест десетилетия, започна със Start me up, като Мик Джагър излезе на сцената в блестящо раирано яке, сива риза с пайети и черни дънки.

Още снимки от концерта вижте ТУК>>

Хората веднага започнаха да танцуват под звуците на класиката от 1981 г. Джагър, който е на 80 години, танцуваше, скачаше и тичаше по сцената, докато демонстрираше вокалния си диапазон, пише БТА.

"Здравейте, Хюстън, хубаво е да се върна в щата на Самотната звезда", каза Джагър, като добави, че групата е посетила космическия център на НАСА "Линдън Б. Джонсън" в града.

80годишните рок динозаври Мик Джагър и Кийт Ричардс на сцената

Снимка: АП/Ейми Харис/БТА

Той свири заедно с 80-годишния Кийт Ричардс и 76-годишния Рони Уд, които са оцелелите членове на групата след смъртта на барабаниста Чарли Уотс преди 3 години.

"Всеки път, когато ги виждам, това е такава радост. Те са невероятни. Изпитват истинска радост от свиренето", каза Грета Брасгала, на 56 г., която пътува от Ел Пасо, Тексас, за да гледа групата за седми път.

76-годишният Рони Уд в момент на скок на сцената

Снимка: Ейми Харис/АП/БТА

Тя планира да гледа и "Ролинг стоунс" в Атланта през юни.

Групата привлече на стадиона хора от всички възрасти, като значителна част от публиката беше над 60 години.

Кийт Ричардс

Снимка: БТА/Ейми Харис/АП

18-те песни, изпълнени в продължение на 2 часа, включваха микс от класики и три от последния албум Hackney Diamonds - първият с оригинален материал от 2005 г. насам.

Снимка: АП/Ейми Харис/БТА

Сред хитовете, които те изпълниха, бяха Jumping Jack Flash, You can't Always Get What You Want и Out of Time - всички те посрещнати с бурни аплодисменти.

Легендите от "Ролинг стоунс" закриха шоуто с (I can't get no) Satisfaction. Тази седмица бандата поема към Фестивала на джаза и културното наследство в Ню Орлиънс за специално изпълнение.

Снимка: АП/Ейми Харис/БТА