Представителката на САЩ Ар Бони Гейбриъл спечели титлата на "Мис Вселена". Надпреварата за короната се състоя през неделната вечер в Ню Орлиънс и се излъчваше в сайта на надпреварата и в стрийминг платформа в САЩ.

Подгласнички на американката станаха Аманда Дудамел от Венецуела и Андрейна Мартинес от Доминиканската република.

Ар Бони е моден дизайнер и модел, посветила се на екологичната мода. Тя преподава също и уроци по шиене. Обича да пътува, да спортува и е голяма почитателка на изкуството, се казва в кратка справка за нея на сайта на конкурса.

Вижте снимки >>

В гимназията е била волейболистка, но още на 15 години я привлича проектирането на дрехи, работата с материи и тъкани. Следва в Университета на Северен Тексас, откъдето получава бакалавърска степен по моден дизайн, специализирала се в работата с влакна.

Понастоящем тя е главен изпълнителен директор на собствената си модна линия за устойчиви облекла "R'Bonney Nola".

Снимка: АР/БТА

Красавицата е и водещ инструктор по шиене в "Magpies & Peacocks", базирана в Хюстън модна къща.

Ар Бони Гейбриъл е първата американка от филипински произход, спечелила титлата "Мис САЩ", което ѝ осигури и участие в конкурса "Мис Вселена", предава БТА. Тя казва, че иска да бъде гласът на американците от азиатски произход. Победителката иска също така да вдъхнови жените и момичетата в САЩ да се борят за постигане на целите си, като не забравят откъде са тръгнали и кои са.

Ар Бони Нола Гейбриъл е родена на 20 март 1994 г. в Хюстън, в щата Тексас. Косата ѝ е кестенява, а очите и кафяви и е висока 1,70 метра. Баща ѝ е филипинец, а майка ѝ е американка.

Снимка: АР/БТА