Българката Манита Вартан се окичи с короната на конкурса "Мисис Европа", който се проведе в Истанбул.

В интервю за Нова телевизия в предаването "Здравей, България" призьорката сподели, че е заминала със седем куфара с дрехи, като всички тоалети и аксесоари, с които се е представила в надпреварата, са били дело на родни дизайнери.

"Багажът е толкова много, тъй като вечерните тоалети, с които заминах, са на един от най-добрите български дизайнери. Работих с трима български дизайнери, аз държах всичко да бъде българско, да бъде наше, без чужда намеса в представянето ни", разказа Вартан.

В един от кръговете претендентките е трябвало да носят национални тоалети, като българката се е представила с автентична народна носия, дело на пловдивска фирма, към която включила още менче, кобилица и стомни. Всичко това се побрало в четири куфара.

Носителката на титлата "Мисис Европа" сподели, че е била щастлива от факта, че не е срещнала лошо или подмолно отношение от страна на останалите си конкурентки и че е създала много приятелства по време на конкурса.

Манита разказа, че е четвърто поколение арменка в България и е дипломиран филолог. Въпреки че няколко години е била учител, с днешна дата работата й е свързана с мода и благотворителност. Освен че се е отдала и на отглеждането на дъщеря си, която се занимава с музика, в началото на декември се очаква да излезе и първата й готварска книга. В нея Вартан ще представи както традиционни арменски ястия, така и друга интернационална кухня.

Добрата си форма държи на здравословното хранене, но, въпреки това по време на празници си позволява да хапва и по-калорични ястия.