Американски съд прекрати делото срещу музиканта Стивън Тайлър, съобщават световните медии, цитирани от БТА. Фронтменът на Aerosmith беше обвинен в сексуално нападение над тийнейджърка в Манхатън преди 50 години.

Съдия Луис Каплан от Манхатън заяви, че Джийн Белино е чакала твърде дълго, за да свидетелства срещу 75-годишния Тайлър, както и че не е доказала сериозен риск от физически наранявания заради поведението му преди 50 години. Музикантът отхвърли всички обвинения.

Адвокатът на Белино не беше открит за коментар. Този на Тайлър обаче каза, че той и клиентът му приемат решението на съда.

Според твърденията на Белино тя е била на 17 години, когато през лятото на 1975 г. неин приятел й е уредил среща със Стивън след модно шоу в Манхатън. По това време тя е била модел. 27-годишният тогава Тайлър я е нападнал в телефонна будка. По-късно същия ден музикантът се е опитал да я нападне отново, докато се е прибирала към дома си в Куинс, твърди Белино.

Преди години и друга жена се оплака, че е била насилена. Писателката Джулия Мизли обвини фронтменът, че я е изнасилил, когато е била на 16 г. Случката с нея също е от 70-те и според документите й - Тайлър е използвал влиянието си на звезда, за да "манипулира и експлоатира Мизли в течение на месеци". В иска си до съда в Лос Анджелис предполагаемата жертва на рокаджията казва, че е забременяла от него през 1975 г., но е направила аборт по негово настояване.