Популярният шеф-готвач Андре Токев, който през миналия ноември бе хванат от органите на реда зад волана на автомобила си под въздействието на алкохол, управляващ превозното средство, останало по джанти, на Околовръстното шосе в София, даде първото си интервю, откакто бе лишен от свобода и пратен зад решетките. Месеци след случилото се, той реши да говори с Мартин Карбовски, посетил го в затворническото общежитие в Казичене, където бившият член на журито в предаването "MasterChef" излежава присъдата си.

В разговора си с журналиста Токев разказа как минават дните му там, като обясни, че мястото всъщност е много приятно, сравнявайки го със санаториум.

Вижте снимки на Токев >>

"Добре съм. Имам време да спортувам и чета", обяснява той във видеото от поредицата "Сурово", публикувано в YouTube канала на Мартин, а освен това допълва, че в затвора е осъзнал много неща, научавайки се да гледа на тях по различен начин.

В посланието, придружаващо публикацията в сайта за видеосподеляне, Карбовски не крие изненадата си, че за първи път се натъква на човек в подобно положение, който е съгласен с наложеното му наказание, считайки го за напълно заслужено, вместо да се опитва да се изкара жертва на несправедливост, мъчейки се да спечели чуждите симпатии, с цел да се изкара невинен.

Снимка: Стопкадър YouTube

Известният готвач, който притежава луксозен ресторант в центъра на столицата, признава, че не работи в кухнята на пандиза, но твърди, че момчетата там се справят добре. Освен това споделя, че откакто е там пие единствено вода.

Андре, който демонстрира добра физическа форма в резултат на тренировките, изтъкна, че останалите затворници са интересни и дори научава различни неща от тях. Нещо повече, той подчерта, че не получава по-специално отношение от никого.

"Никой не те гледа по друг начин, няма лошо отношение към мен. Даже егото ми малко се "прибра", което за мен самия е много по-добре. Понякога хората тук са много по-чисти, тъй като сме на едно ниво, ние всички сме затворници", уточнява той.

"Готин човек с човешки пороци и дано наистина си вземе поука за шофирането", "Шеф Токев е за пример. Разсъждава много правилно относно случилото се. Ще се радвам да се среща с млади хора като излезе и сподели всичко което е преживял докато е бил там" и "Страхотен човек. Ще мине и това, ще бъде още по-добър", са само част от коментарите, редящи се под видеото.

Преди официално да го лишат от свобода, някогашният водещ на шоуто "Ловци на храна" се извини в социалните мрежи за инцидента, печелейки благоразположението на множество от последователите си.

"Бих искал да заявя публично своята позиция за случилото се. Дължа го на всички онези, които в годините са до мен и ме подкрепят, на всички онези, които вярват в каузите, които следвам.

Съжалявам за случилото се!

В живота ни на всеки от нас понякога се случват неприятни ситуации.

Иска ми се да не се беше случвало, иска ми се да можех да върна времето назад.

Снимка: Studio KARE за Dir.bg

Извинявам се на своите близки за това, което им причиних, и благодаря за тяхната огромна подкрепа. Поднасям дълбоко извинение и на хората, които не познавам лично, но вярват в мен. Всеки човек поне веднъж в живота си е бил поставен пред предизвикателството да се срамува от постъпките си. А ние, публичните личности, носим отговорност и за това какъв пример даваме. Причините за случилото са много, но те няма да променят събитията. В днешно време всички ние сме изложени на стрес, напрежение и рискуваме да загубим своя баланс. Динамиката, в която живеем, и отговорностите, които носим със себе си, ни въвличат в жестока мелачка.

Съжалявам за случилото се и се извинявам за постъпката си!

Съзнавам, че не е достатъчно само да ви се извиня. Вие заслужавате повече от това. И аз ви обещавам, че ще работя за възстановяването на доверието ви към мен. Вярвам, че няма по-добър учител от живота в стремежа си да се поправим. Макар и понякога по трудния начин.

Случилото се е недопустимо и мога само да благодаря на Господ, че запази живота ми и не навредих на други, освен на себе си", написа тогава той.