Известният кулинар - шеф Андре Токев, остава още две седмици вкъщи, преди да влезе в затвора. По закон, след като съдът е одобрил споразумението му с Прокуратурата, документите по делото се събират и изпращат на съответните институции.

Адвокатът на Токев е уточнил пред Нова телевизия, че няма да обжалват присъединяването на още три месеца към наказанието, което Токев получи заради друга присъда.

"Андре Токев осъзнава вината си и ще поеме изцяло отговорността за действията си", каза защитникът на шеф готвача.

През ноември кулинарят беше хванат да шофира в алкохолно опиянение и по джанти. Токев е сключил споразумение с прокуратурата, което е одобрено от Софийския районен съд. Признал е вината си и е получил ефективно наказание от 7 месеца.

Андре Токев има и 3 месеца друго условно наказание, отново за шофиране в пияно състояние. От 10-те месеца кумулативна присъда ще се махнат малко над два, през които е бил под домашен арест.

Токев остава без книжка за година и половина.

"Когато човек напълно е осъзнал своята вина за деянието, което е извършил дори и без умисъл, поради моментно състояние на преумора и липса на личен контрол, той трябва да понесе и съответното наказание", коментира той вчера по бТВ.

Ефективното му наказание възмути негови фенове в социалната мрежа, които коментираха, че убиецът на журналиста Милен Цветков не е в затвора, а Андре Токев отива зад решетките.