Всеки има в гардероба си няколко любими дрехи, с които не може да се раздели... Някои от тях пазим с години, просто защото ни стоят добре, а други - защото притежават сантиментална стойност и са свързани с определен хубав момент от миналото, който сме изживели, носейки ги.

Германският канцлер Ангела Меркел също има такъв тоалет, който от време на време сваля от закачалката и облича за различни поводи. Става въпрос за шарена сатенена туника, наподобяваща кимоно, която е купила преди повече от 20 години.

Вижте снимки >>

Светлосинята дреха с 3/4 широки ръкави и с десен от начупени цикламени и виолетови ленти, както и жълти ромбове, Меркел слага за първи път на официално събитие през 2002 г., макар според "Дойче веле" да е закупена преди това. Тогава се появява с нея на музикалния фестивал "Вагнер" в германския град Байройт. По-късно отново решава да я облече през 2008 и 2017 г., като само преди дни пак се спира на същия тоалет.

Още през 2014 г. немският таблоид "Build" забелязва повторението на облеклото и пише цяла статия, която носи заглавието "Нашият канцлер остава верен на себе си". В нея медията обяснява, че за разлика от повечето известни личности, които заемат тоалети от дизайнери, Меркел купува дрехите си сама, затова многократно се появява облечена по един и същи начин.

Тогава вестникът дори определя туниката на Ангела като символ на немската практичност, а в друга статия закачливо се уточнява, че дрехата е на достатъчно години, за да може "сама да си купи бира". Извън кръга на шегата, жителите на Германия адмирират канцлера за нейната постоянност.

А повторението на тоалети не е чуждо за никого, дори и за холивудските звезди. Понякога те дори се появяват на събития в дрехи, обличани от други известни личности.

Embed from Getty Images