Сър Антъни Хопкинс се превърна в най-възрастният актьор, получил награда "Оскар", след като спечели отличието за най-добър актьор в главна мъжка роля за участието си във филма "Бащата" на 83-годишна възраст.

Името на Антъни Хопкинс бе последното, произнесено на 93-тата церемония по връчване на престижните отличия от Хоакин Финикс, който обяви номинираните и печелившия актьор в тази категория.

Скоро след това 83-годишният Хопкинс сподели пост в своя Инстаграм профил, с който благодари на Академията за наградата. От краткото видео на актьора става ясно, че в момента той се намира в родния му Уелс. Той споделя, че изобщо не е очаквал да получи престижната награда тази година и отдава почит на покойния си колега Чадуик Боузман, който бе номиниран за ролята си в "Ма Рейни: Майката на блуса" и предварително бе сочен за фаворит за спечелването на "Оскар".

"Ма Рейни: Майката на блуса" е последният филм, в който Боузман се снима, преди през август миналата година да изгуби водената си тайно битка с рака на 43-годишна възраст.

Антъни Хопкинс се завърна в родното си място преди 3 дни, за да отдаде почит и на покойния си баща Ричард Хопкинс.