Макар Благовещение да отмина преди повече от месец, едва сега Антония Петрова реши да разкрие на своите последователи в социалната мрежа, че със съпруга ѝ Ивайло Батинков са направили кръщене на сина си именно на светлия празник, когато малкият Благовест празнува своя имен ден. Преди броени часове бившата носителка на титлата "Мис България" публикува в личния си Инстаграм профил поредица от снимки, разкриващи хубавото събитие, което се е провело в ротондата "Св. Георги" в София.

Храмът, намиращ се във вътрешния двор между сградите на 5-зведния хотел Балкан и Президентството, се счита за най-старата запазена постройка в столицата. Той е построен в късната античност, някъде в началото на IV век, около времето, когато тогавашното селище е било резиденция на императорите Галерий и Константин Велики.

Вижте снимки на Антония >>

Благодарение на своята история и очарование, запазило се във времето, църквата и до днес е един от най-посещаваните туристически обекти в града, привличаща вниманието и интереса на въоръжените с фотоапарати чужденци като магнит.

Вероятно поради всички тези причини блондинката и мъжа ѝ са избрали точно това място за организирането на християнския обред. От изображенията, които най-красивата жена у нас за 2009 г. сподели във виртуалното пространство, става ясно, че тя се е спряла на нежна бяла рокля от сатен с дължина под коляното. Тоалетът се отличава с широки презрамки и деликатно V-образно деколте, като в предната част на корсета вървят нежни флорални мотиви от блестящи камъни, стигащи до началото на разкроената му пола. Визията ѝ се допълва от златисти обувки на висок ток, наред с чифт висящи перлени обеци и две колиета, падащи на различни нива.

От своя страна господата са облечени в почти идентични сини костюми с бели ризи и папийонки, като единствената разлика между тях е нюанса в цвета на дрехите им.

"На връх Благовещение, на имения си ден, нашият първороден син, влезе в тайнството на Свето Кръщение! Нека Благовест Ивайло Батинков да бъде здрав, щастлив, успешен в живота и най-вече благословен!

Темата на кръщенето беше "Малкият принц", защото за нас той е такъв - принц. Една книга изпълнена с мъдрост и философия за малки и за големи! А Ротондата "Св. Георги" беше най-магичното и свещено място, което избрахме да се случи кръщението на Благовест!

Благодарим на всички, които бяха с нас на това важно събитие в живота ни и най-вече на кръстниците! Благовест Батинков, обичаме те! Мама Ния и тати Иво винаги ще сме до теб и ще те подкрепяме по пътя на живота! Бъди благословен, като името си!", пише Антония към своите публикации.