Колкото и да не ни се иска, мрачното и хладно време навън само по себе си свидетелства, че само след някой друг ден ще настъпи октомври. Много хора обаче все още не могат официално да се сбогуват с лятото, което и тази година премина неусетно, сякаш само за миг.

Една от тях е Антония Петрова, която, заедно със съпруга и сина си, реши да се впусне в преследване на жаркия сезон, търсейки го по други места.

Така носителката на титлата "Мис България 2009 г." се озова в съседна Гърция, където се отдаде на плаване с ветроходна яхта по водите на Егейско море. Ваканцията отведе семейство Батинкови на прекрасния остров Тасос, славещ се със своите безкрайни пясъчни плажове и забележителната естествена лагуна Гьола, издълбана в скалите, чиито тюркоазени води са с дълбочина от 2-3 метра.

Вижте снимки >>

Друга тяхна спирка бе Лимнос, известен още със старогръцкото си име Лемнос, популярен сред туристите като Островът на ветровете, заради които курортите в източната му част са специализирани в уиндсърфинга. Твърди се, че именно българите сме развили този воден спорт там. Освен това мястото разполага с около 30 възхитителни залива, като повечето от тях са безлюдни и спокойни.

Снимка: Официален профил в Instagram

Обиколката на Антония включи и Самотраки, чието название в превод означава "високата Тракия", защото в древността, преди 7 в. пр. н. е., когато гърците се пристигат на него, той е бил населен с тракийски племена. Сред забележителностите на не толкова посещаваната дестинация, в сравнение с останалите две, разбира се, са руините на Светилището на Великите богове, до които Петрова отскочи. Навремето храмовият комплекс е бил един от основните религиозни центрове на древния свят. Смята се, че до появата на християнството в него са се извършвали мистични ритуали за плодородие, а Одисей и Филип Македонски лично са го посетили.

В своя Инстафрам акаунт блондинката сподели множество кадри със своите последователи, разкриващи мигове от разходките ѝ из всички изброени острови, до които е стигнала с плавателния съд, на който са капитани с Ивайло.

Снимка: Официален профил в Instagram

Това е втората подобна почивка в рамките на два месеца, която семейството предприема. В началото на август, въпреки огромните опашки от автомобили, които в продължение на седмици се виеха пред границата с южната ни съседка, тримата решиха да плават из живописния архипелаг Сподарите. По онова време пътешествието им започна от град Волос, разположен в Пагасетийския залив, а маршрутът им постепенно премина през всички интересни точки в континенталната част на юг.

Така те имаха възможността да разгледат редица красиви острови, част от които необитаеми, сред които бяха Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и др.

Снимка: Официален профил в Instagram