Българската княгиня Мириам е присъствала на сватбата на лейди Габриела Уиндзор и Томъс Кингстън, съобщиха от официалния сайт на царското семейство kingsimeon.bg.

Вижте снимки от сватбата >>

Лейди Габриела Уиндзор е дъщеря на принц Майкъл на Кент, първи братовчед на кралица Елизабет II. Той е внук на Крал Джордж V и Кралица Мери.

Церемонията се състоя в катедралата "Сейнт Джордж" в замъка "Уиндзор". На сватбата присъстваха Елизабет II, принц Филип, принц Хари, принцеса Ан, принцовете Едуард и Андрю, и други членове на британското кралско семейство, както и представители на чуждестранни кралски фамилии.  

Цар Симеон и царица Маргарита също са били поканени, но не успели да присъстват поради други ангажименти. Княгиня Мириам е предала технитe благопожелания на младоженците.

В сватбения ден булката носеше зашеметяваща рокля на Luisa Beccaria. Тя се появи и в още два други красиви тоалета на същата дизайнерка. С първия бе по време на церемонията, след това за приема облече друга рокля, а когато двойката си тръгна от вечерните тържества, Габриела носеше трети тоалет.

Сватбената ѝ рокля имаше шестметров воал, изработен от няколко слоя розов и бял тюл и малки бродирани цветя. Вечерната рокля бе от бял тюл без ръкави и с перлена бродерия.

Лейди Габриела и 40-годишният Кингстън са заедно от няколко години. Двамата се сгодиха миналото лято на остров Сарк.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos