Режисираният от Матю Вон трилър "Аргайл: Супершпионин" зае за втора поредна седмица челното място в бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщава АП, цитирана от БТА. 

Приходите от продадени билети възлизат само на 6,5 млн. щатски долара, с което текущата му сума за два уикенда възлиза на 28,8 млн. щатски долара. Продукцията с бюджет 200 млн. щатски долара е първият голям провал на Apple Studios. В световен мащаб филмът е спечелил 60,1 млн. щатски долара до момента, отбелязват информационните агенции. 

Дебютът на "Лиза Франкенщайн" не оправда очакванията за оживление и зае втора позиция в подреждането. Хорър комедията с участието на Катрин Нютън и Коул Спраус спечели 3,8 млн. щатски долара. "Лиза Франкенщайн" е тийнейджърска версия на класическия роман на Мери Шели и е режисьорски дебют на дъщерята на Робин Уилямс - Зелда Уилямс. Отзивите като цяло са смесени и отрицателни, като в "Ротън томатоус" тези оценки са 49%.

Марк Кенеди от АП пише в рецензията си, че това е "истинско чудовище - съшито от предишни филми, болезнено непоследователно и дълбоко, дълбоко глупаво". "Пчеларят: Смъртна присъда" се приземи на трето място в петия си уикенд, реализирайки приходи от 3,5 млн. щатски долара.

Християнската драма "Избраният" заема четвъртата позиция в северноамериканския бокс-офис. Първите три епизода от четвърти сезон на поредицата, посветена на живота на Исус Христос, реализира 3,2 млн. щатски долара, а "Уонка" допълни челната петица с приходи от 3,1 млн. щатски долара от продадени билети в киносалоните в САЩ и Канада.

На шесто място е "Патешки истории", на седмо - "Обичам да те мразя", на осмо - "Гадни момичета". "Американска литература" и "Клети създания" се класират съответно на девета и десета позиция.