Певецът Ъшър ще получи награда БЕТ за цялостен принос на церемония в Лос Анджелис на 30 юни, съобщи Мюзик нюз.

"Връзката между БЕТ и Ъшър продължава десетилетия, от многобройните му участия до неотдавнашното спечелване на артист на годината на наградите "Имидж" на Националната асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP)", каза Кони Орландо, вицепрезидент на наградите БЕТ (BET - Black Entertainment Television - Блек Ентъртейнмънт Телевижън).

Снимки на Ъшър>>>

"От хитовете му, които превземат класациите, наелектризиращите изпълнения и незабравимите вокали до характерните му движения и звучене, Ъшър продължава да стои на върха на културата, поставяйки нови стандарти за музикалната индустрия и за таланта на чернокожите," добави Орландо.

Сред предишните носители на наградата са Уитни Хюстън, Принс, Куин Латифа, Мери Джей Блайдж, Самюъл Джаксън и Лайънъл Ричи.

По-рано тази година Ъшър участва в шоуто между полувремената на първенството по американски футбол "Супербоул" и призна, че това е едно от най-важните събития в кариерата му. Певецът обясни, че е искал да направи запомнящо се изпълнение за своите фенове. "Правя това от 30 години. Искам хората, които са били част от това пътешествие, да почувстват, че това е празник за всички нас", каза той, цитиран от БТА.

Ъшър също така иска феновете да се чувстват "обнадеждени", след като са гледали изпълнението му. "Нещо, което да ги кара да се чувстват обнадеждени и да не гледат само към миналото, а да имат надежда за бъдещето, което да е по-различно от настоящето, в което живеем."