Американският актьор Робърт де Ниро влезе в съдебен спор с бивша сътрудничка.

Преди 6 седмици компанията на Де Ниро - "Канал пръдакшънс", заведе дело срещу бившата асистентка на актьора Чейз Робинсън. Компанията иска сумата 6 милиона долара за нанесени от Чейз вреди.

Вижте Чейз Робинсън >>

Тя е обвинена, че си е присвоила стотици хиляди долари, че използвала въздушните мили на компанията (ред. бел.: лоялните клиенти на авиокомпаниите получават бонуси и отстъпки за пътувания под формата на въздушни мили) за лични цели, че е плащала от сметката за дребни разходи на компанията за лични и луксозни вещи, че се е шляела по улиците в работно време или, че по време на работа си е устройвала телевизионни маратони.

Чейз Робинсън обаче отвърна на удара, като заведе иск срещу Де Ниро на стойност 12 милиона долара. Тя казва, че като асистентка на Де Ниро години наред е трябвало да търпи тормоза и дискриминационното му отношение към нея.

В жалбата се казва, че Де Ниро отправял на Чейз коментари със сексуален подтекст, че я обиждал и че я третирал като "офис женичка", докато тя била вицепрезидент по продукцията и финансите в компанията.

В иска Робинсън обвинява Де Ниро, че я карал да му закопчава копчетата на ризата, да му оправя яката, да го чеше по гърба, да му връзва вратовръзката и да идва да го буди в леглото му, докато тя се надявала, че работата при актьора ще ѝ помогне да изгради кариера в шоубизнеса. Де Ниро наел Чейз за асистентка през 2008 г., когато тя била на 25 години, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Адвокатите на звездата предадоха официалното му изявление, с което Де Ниро определя твърденията на Чейз за "тотално абсурдни".