Казват, че по целия свят няма по-красива страна от Италия, която е събрала най-впечатляващите пейзажи в пределите на своята територия. Хората, посетили я поне веднъж в живота си, твърдят, че завинаги ще останат подвластни на нейната магия, търсейки път обратно към нея.

Но сред всички спиращи дъха места на т.нар. Ботуш, едно със сигурност се откроява, а именно прекрасния Позитано, разположен на Амалфийското крайбрежие, само на 50 км от Неапол. В далечното минало градът е бил процъфтяващо пристанище, но в средата на 19-и век започва постепенно да запада, когато по-голямата част от населението му решава да емигрира, напускайки го завинаги. Няколко десетилетия по-късно той се превръща в разорено рибарско селище, което на пръв поглед изглежда обречено. Но, както често се случва в живота, колелото изведнъж се завърта и ситуацията отново се променя.

Вижте снимки >>

Виновник за неговият повторен разцвет е писателят Джон Стайнбек, който през 50-те години на 20-и век посещава мястото и остава толкова очарован, че в крайна сметка описва възторга си от него в есето "Позитано те поразява дълбоко". Ласкавите му думи, описващи прелестите на района, превръщат дестинацията в истински магнит за туристи по време на епохата на големия тур, когато много от знатните европейци предприемат пътешествия до нея от близо и далеч. През годините нейни посетители са били дори Миг Джагър и Кийт Ричардс от група "Rolling Stones", които пишат песента "Midnight Rambler" в едно от местните кафенета.

Снимка: Официален профил в Instagram

Днес курортът, намиращ се на брега на Тиренско море, продължава да е сред най-предпочитаните места за отдих под синьото небе, а поредното доказателство за това е фактът, че в момента там се намират Атанас Месечков и съпругата му. От няколко дни насам двамата споделят в Инстаграм профилите си снимки, разкриващи удивителните панорами, на които стават свидетели.

Последователите му останаха истински очаровани от гледката, показваща как живописния град с разноцветни къщи, построен върху хълм, плавно се спуска от възвишението към плажната ивица, на която един от най-успешните танцьори и хореографи у нас често се припича под слънчевите лъчи заедно с половинката си.

Снимка: Официален профил в Instagram

"А дали тук не е хубаво?", пише той към един от постовете си, придружен със снимка, на която позира заедно с Кремена на фона на пъстрите сгради, виждащи се в далечината зад тях.

Когато не хващат тен, те запълват престоя си с разходки, опознавайки околността, при това не само по суша, но и по вода. Преди ден бившият съквартирант от предаването "VIP Brother" сподели няколко кратки видео клипа като 24-часови истории в социалната мрежа, от които стана ясно, че с жена му са предприели разходка с моторна лодка, за да се насладят на великолепието около тях от различна гледна точка.