Миналата седмица Тилда Суинтън и Дакота Джонсън представиха новия си филм "Суспирия" на официална премиера в Калифорния.

Вижте снимки >>

Дъщерята на Мелани Грифит и Дон Джонсън със сигурност не е единственият секссимвол в семейството. Но може би най-впечатляващата красавица във фамилията си остава Типи Хедрън. Същата Типи, която безпомощно се бори с освирепелите гарвани и чайки в "Птиците" - една от най-култовите сцени в историята на киното. Музата на Хичкок, идеалната блондинка, омайва не един и друг мъж в "Марни", но устисква, докато не се появява героят на Шон Конъри, който я спасява от тайнствения ѝ страх от мъжете.

Типи Хедрън беше възмутена от ролята на своята внучка в "Петдесет нюанса сиво". Дон Джонсън и доведеният баща на Дакота - Антонио Бандерас, също отказаха да гледат филма. Сега обаче г-жа Хедрън горда застана до звездата за премиерата на "Суспирия". Двете позираха, хванати за ръце, пред фотографите.

Джесика Харпър, Клуи Грейс Морец, Миа Гот, Тилда Суинтън и Дакота Джонсън

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Суспирия" е смразяващ кръвта хорър - римейк на класиката на Дарио Ардженто от далечната 1977 г. Новият филм е режисиран от Лука Гуарданино.

В лентата Дакота влиза в ролята на балерина, която открива, че в школата, където танцува, се случва нещо нередно и злокобно. Артистичният й директор Мадам Бланк (Тилда Суинтън), амбициозната млада танцьорка Сузи (Дакота Джонсън) и психотерапевта д-р Йозеф Клемперер (Луц Еберсдорф) затъват заедно в сериозни проблеми.

Жанрът е рязък завой от поредицата "Петдесет нюанса", в която дъщерята на Мелани Грифит не показа особен актьорски талант. "Суспирия" е сниман в Италия (Варезе), Унгария (Будапеща) и Германия (Берлин) през октомври 2016 - март 2017 г. на 35-мм лента.