Българка от САЩ е сред хората, помогнали в подготовката на канадски актьор за холивудски филм. Звездата Александер Лудвиг, който се прочу като Катон в "Игрите на глада", участва в холивудската продукция - "Heart of Champions". В кино-лентата, която излезе наскоро на голям екран, 29-годишният актьор и певец се превъплъщава в ролята на гребеца Алекс Сингълтън, съобщават за БТА от BG VOICE.

И тук идва ролята на сънародничката ни. Ивелина Ботева е бивша състезателка на Гребен клуб "Локомотив Русе". В спортната си кариера има бронзов медал на скиф за България на световното първенство по гребане за юноши и девойки през 1997 година в Хазевинкел (Белгия). Тя е и световен шампион на гребен ергометър от C.R.A.S.H - B Sprint през 1998 г. с време 6:37,9 мин, разказват от медията в рубриката си "Български истории".

Преди няколко години Ивелина се мести да работи и живее в САЩ, където продължава обучението си и се занимава с любимото си гребане. Днес води обучение в собственото си IROW Fitness Studio в Лос Анджелис. Провежда курсове по гребане в лодка и на ергометър.

Ивелина Ботева

Снимка: Facebook

Неотдавна тя направи жест, за който получи много благодарности. Клубът по академично гребане "Черпоков" в Пловдив се сдоби с първата си лодка след унищожителен пожар в хангарите на Гребната база през 2016 година.