Дженифър Анистън с тъга съобщи, че баща й Джон Антъни Анистън е починал в петък на 89-годишна възраст.

53-годишната актриса изказа почита си към него със снимки в Инстаграм, които са от техни мили моменти през годините. 

Джон, също актьор, беше най-известен с ролята си на Виктор Кириакис в "Дните на нашия живот", в който играеше от юли 1985 г.

Снимка: Getty Images

Ролята му донесе номинация за награда "Еми" през 2017 г. за най-добър поддържащ актьор в драматичен сериал, а през 2022 г. получи награда "Еми". 

Дженифър написа: "Сладки мой татко,⁣ Джон Антъни Анистън. Ти беше един от най-красивите хора, които някога съм познавала. Толкова съм благодарна, че полетя към небесата в мир и без болка. Ще те обичам до края на света".

Дженифър е дете на Джон и Нанси Доу, която почина през май 2016 г.

След 11 години брак той напуска Нанси през 1979 г., когато Дженифър е на десет години.

Джон има син Александър от втората си съпруга, Шери Рууни, която среща, докато участва в "LOve of live". 

През 2020 г. "The Mail on Sunday" съобщи, че Дженифър се е помирила с баща си и му е звъняла всеки ден по време на пандемията.

Снимка: Инстаграм

Източник каза: "Джен прости на баща си, че ги напусна преди много време. Но връзката им е имала своите възходи и падения. Тя не е говорила с него от векове. Но след кризата с коронавируса са на телефона почти всеки ден. И това не са кратки разговори. Сякаш е осъзнала, че животът е много кратък и иска връзката й с Джон да бъде възможно най-добрата. Той е щастлив, че са се помирили".

Смъртта на баща й се случва, след като Дженифър говори за болката от развода на родителите си и как е успяла да им прости. 

Снимка: Инстаграм