Полицията в Берлин е арестувала двама души за опит за намеса в озвучителната система по време на втория концерт на изпадналата в криза метъл група Rammstein в неделя вечерта на Олимпийския стадион в германската столица, предадават чуждестранните медии.

Трета жена, заподозряна в участие в инцидента, е успяла да избяга от служителите на реда.

Инцидентът става на фона на протестите срещу изпълненията на групата заради неотдавнашните обвинения в сексуално насилие, отправени срещу фронтмена Тил Линдеман.

Според говорителка на полицията охранители на събитието са забелязали тримата заподозрени да бърникат в кабелните канали, водещи до високоговорителите в близост до сцената.

По данни на полицията, изнесени днес, все още не е ясно каква е била целта на 36-годишния мъж и 24-годишната жена, предава БТА. И двамата са били изгонени от стадиона и освободени в очакване на разследване за опит за повреждане на имущество.

На въпрос относно инцидента от бандата са отказали да предоставят повече информация.

Протести в събота посрещнаха първия от трите концерта на групата в Берлин, като активисти поискаха изявите й да бъдат забранени.

Охраната на концертите на Rammstein в германската столица беше засилена, като бяха включени както униформени, така и цивилни служители по сигурността.

Няколко жени отправиха обвинения срещу Тил Линдеман, в това число за сексуални посегателства на партита след концерти, които музикантът отрича.