Бионсе оглави класацията на "Billboard" за албуми с "Renaissance", съобщи сайтът на изданието.

Продукцията излезе на 29 юли и е седмата самостоятелна тава на поп звездата, застанала начело на чарта. За последен път изпълнителката беше на върха с "Lemonade" през 2016 г.

Съпругата на Jay Z си осигури първенството в класацията с 332 000 продадени за отчетния период еквивалентни единици от албума "Renaissance".

Тя детронира от лидерската позиция рапъра Бед Бъни с албума "Un Verano Sin Ti", който остана на върха седем непоследователни седмици. Той вече е на второ място със 104 000 продадени еквивалентни единици за отчетния период.

Трета e южнокорейската момчешка група "ATEEZ" с тавата "The World EP.1: Movement arrives", от която са продадени 50 000 еквивалентни единици. Албумът на кей поп бандата излезе на 29 юли.

Кънтри певецът Морган Уолън слиза с две позиции в класацията на "Billboard" за албуми спрямо миналата седмица. С 49 000 продадени еквивалентни единици от "Dangerous: The Double Album" изпълнителят е на четвърто място.

В челната петица на чарта е и Хари Стайлс със своя "Harry"s House". От него са продадени 46 000 еквивалентни единици за отчетния период, предава БТА. Продукцията, която излезе през месец юни, е третата тава на изпълнителя, придобил световна слава като част от групата "One Direction".