Ренате Блауел - бившата съпруга на Елтън Джон, поиска да бъде издадена съдебна заповед срещу него. Причината обаче не е ясна и нейният адвокат отказа да я обяви. Заяви само, че тя е почувствала, че има нужда да го направи след "десетилетия на мълчание", но се се надява проблемът да бъде решен доброволно.

Това е много нетипично за нея, защото тя винаги е избягвала да привлича чуждото внимание. Подобна мярка обикновено се търси по лични въпроси или за спиране на информация, пише вестник "Гардиън", цитиран от БТА.

Ренате Блауел е звуков инженер. Елтън Джон се запознава с нея, когато записва албума си "Too Low for Zero" през 1983 г. Женят се през следващата година по време на турнето му в Австралия, но се развеждат през 1988 г. Оттогава Блауел винаги е била дискретна, макар и филмът "Рокетмен" да предизвика интерес към нея. Възможно е именно това да е предизвикало нейната реакция.

След развода Елтън Джон обяви, че е гей, омъжи се, родиха му се две деца. В автобиографията си той разказва колко му е било трудно да признае каква е сексуалността му, както и че е страдал заради болката, която е причинил на "човека, когото обичах и който ме обичаше безусловно".

След развода двамата почти не са се виждали. Той е искал да й представи децата си, да я направи част от живота им, но Ренате Блауел е отказала.