Бившата съпруга на принц Андрю - Сара Фъргюстън, ще финансира опитите му да остане в имението си "Royal Lodge", информира "Mirror". Фърги обеща да се погрижи за така необходимите пари, за да финансира огромните ремонти в многостайното му имение. 

Макар и разделени, херцогинята на Йорк и Андрю все още са си близки. Двамата дори делят едно жилище, "когато тя е в Обединеното кралство". Според неин приятел: "Сара има интерес Андрю да продължи да живее в имението, тъй като тя отсяда там." Но не само това е целта й, допълва той. "Става дума и за нещо повече - за гордостта на Андрю. Той винаги я е подкрепял при различните ѝ провали в миналото и Сара смята да му върне жеста сега."

Самата Фърги сподели наскоро в интервю, че кралица Елизабет II била "облекчена", че е помогнала на сина й.

Покойната кралица Елизабет II и принц Андрю

Снимка: Getty Images

"През последните три години Андрю премина през ужасни периоди и мисля, че тя (покойната кралица) бе облекчена, че мога да й помогна с него. Това ни сплоти още повече."

Принц Андрю, Сара Фъргюсън и принцеса Беатрис

Снимка: Getty Images

А според източник, близък до херцогинята "нейните финанси и тези на херцога, са напълно разделени и би било погрешно да се каже, че тя може да се справи сама, но винаги се е стремяла да си плаща, доколкото може."

Андрю и бившата му жена - Сара Фъргюсън "Фърги"

Снимка: Getty Images

Този месец "Mirror" информира, че 63-годишният принц е получил "отсрочка", за да остане в дома си за неопределено време, при условие, че успее да събере приблизително 2 млн. паунда, необходими за ремонт. По-малкият брат на Чарлз през лятото плати повече от 200 000 паунда за ремонт на покрива на кралското имение - сума, която бе описана като "междинно плащане".

Иначе кралят бил предложил на сина си - принц Хари и неговата жена - Меган, бившия дом на Андрю - както и значително намаление за тях. Андрю не реагирал добре и отказал да се премести, като заявил на приятелите си, че няма да бъде накаран да напусне дома, в който живее от 2003 г., и за който е подписал 75-годишен договор за наем. Кралски източници обаче потвърдиха, че той и Чарлз са се срещнали насаме в Балморал в края на август и са били обсъдили всички въпроси около имота и дали той остава да живее в него или не.