Италианската филмова легенда Джина Лолобриджида е в центъра на нов финансов скандал.

Бившият мениджър на Лолоброджида Андреа Пиацола се е възползвал от 92-годишната актриса, като е откраднал средства за закупуване на луксозни автомобили, включително и за Ferrari на стойност над 300 000 евро.

Вижте снимки на Лоло >>

32-годишният Пиацола ще бъде изправен пред съда в Рим заради обвинения, че е продал три апартамента, собственост на Лолобриджида, за над 2 милиона евро през 2015 г. и е откраднал стотици хиляди от личните ѝ сметки между 2013 и 2018 г.

"Госпожа Лолобриджида е била жертва на престъпление, каза Микеле Джентилони, адвокат на семейството на голямата актриса. "Тя се е доверила на този човек, а той се е възползвал от нея."

Джентилони представлява единствения син на актрисата - Милко Скофич-младши, внука ѝ Дмитрий и нейния бивш любовник Хавиер Ригау Рафолс, които са въвлечени в различни правни казуси с Лолобриджида и нейните финанси.

През 2017 г. "най-красивата жена на света" и популярен секс символ загуби дело срещу Ригау, с 34 години по-млад от нея испански бизнесмен, след като го обвини, че я е накарал да се оженят с цел да наследи нейното имущество.

Три години по-рано синът ѝ от първия ѝ брак и единствен наследник - Милко Скофич-младши предприе правни действия заради съмнения, че съветниците на майка му ще се опитат да се възползват от нея.

За новия казус адвокат Джентилони каза, че Скофич и Ригау смятат, че Пиацола е експлоатирал Лолобриджида с цел финансова изгода.

"Когато става дума за кино Джина Лолобриджида е изключително способна, но в областта на бизнеса и финансите тя е некомпетентна", каза адвокатът.

В неделя Джина получи награда за цялостно творчество на филмовия фестивал в Таормина, но тя не спомена финансовия скандал.

Преди време в интервю тя каза, че винаги е била "жестока жена", която има голямо желание да оцелее, когато другите са се отказали от нея.

Състоянието на Лолобриджида наскоро бе оценено на около 18 млн. евро, адвокат Джентилони каза, че сега е много по-малко, защото вилата ѝ близо до римския Виа Апия е един от малкото имоти, който ѝ е останал. През 2013 г. актрисата продаде бижута на стойност 3,9 милиона паунда.

Лоло е известна с участието си в романтични комедии. Тя често е сравнявана с други две икони на своето време - София Лорен и Клаудия Кардинале.