Холивудският продуцент и финансист Стив Бинг скочи от двадесет и седмия етаж на сграда в Лос Анджелис и почина, съобщи Франс прес.

Бинг, който е на 55 години и е баща на детето на актрисата и модел Лиз Хърли, "изпаднал в депресия заради липсата на контакти по време на карантината заради пандемията от коронавируса", твърдят запознати, цитирани от сайта TMZ.

Изданието първо съобщи за кончината на магната. Не е сигурно дали депресията е подтикнала Бинг да сложи край на живота си.

Вижте снимки на Стив >>

Финансистът е скочил от терасата на апартамента си на 27 етаж в сграда в търговския район Сенчъри Сити, в близост до студиата на Fox.

"Починал е на място", заяви говорителят му, допълвайки, че Бинг е сложил край на живота си около 13 ч. на 22 юни (понеденик).

Хърли ражда сина си Деймиън през 2002 г. след кратка връзка с Бинг, който първоначално не признава детето, но по-късно ДНК тест потвърждава, че той е бащата. Въпреки това, според съдебни документи от 2018 г., Деймиън никога не се е срещал с него. Стив има и дъщеря Кайра от бившата шампионка по тенис Лиса Бондър.

Елизабет със сина си Деймиън

Снимка: Instagram

Бинг е бизнесмен, филантроп и политически донор, подкрепял кампании на Бил Клинтън, отбелязва "Daily Mail", цитиран от БТА. Той наследява близо 600 милиона долара от дядо си и основава своята компания "Shangri-La Entertainment", която инвестира в киното и музиката. Смята се, че към момента състоянието му е около 590 милиона долара.

Първият високобюджетен филм, на който е изпълнителен продуцент, е "Законът на Картър" със Силвестър Сталоун от 2000 г. Три години по-късно пише сценария на лентата "Кенгуруто Джак", който не е първият за него, тъй като в миналото е писал сценария на един от епизодите на "Женени с деца". Познат е още с работата си по "Полярен еспрес" от 2004 г., "Rock the Kasbah" - 2015 г., "Rules Don't Apply" - 2016 г. и "Хотел Ноар", който тръгна по големите екрани т.г.

През годините е дарил общо 30 млн. долара на "Motion Picture" и "Television Fund", посочва сайтът Deadline.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos